Încă cinci medalii de argint! Sportivii moldoveni continuă să înregistreze victorii la Campionatul European de Haltere

sport
Foto:Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării

Sportivii din Republica Moldova au reușit să înregistreze încă câteva victorii în cadrul Campionatului European de Haltere, de data aceasta la categoria de vârstă U17, care se desfășoară în această perioadă la Chișinău. Potrivit Ministerului Educației și Cercetări, tinerii halterofili au cucerit cinci medalii de argint.

Ion Badanev, elev al Liceului Republican cu Profil Sportiv, a cucerit două medalii de argint. Sportivul a ridicat cu succes 108 kg la proba „smuls” și 133 kg la „aruncat”. Astfel, acesta a acumulat un total de 241 kg, fiind surclasat doar de atletul din Armenia Zhora Grigoryan, care a acumulat un total de 244 kg.

Alte trei medalii de argint au fost câștigate de Alexandr Baldji, sportiv al Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, înscris la categoria de greutate 67 kg. La proba „smuls”, tânărul a reușit să ridice 122 kg, clasându-se pe locul II. Totodată, la proba „aruncat”, Baldji a ridicat 146 kg, devenind vicecampion european. Astfel, sportivul a înregistrat un total de 268 kg.

Sursă: Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării
Sursă: Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării
Sursă: Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării
Sursă: Facebook/ Ministerul Educației și Cercetării
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente