(video) „Programarea în arduino a fost prima mea dragoste.” Istoriile de succes ale doi tineri de la Clubul Tinerilor Makeri

Cover

Faceți cunoștință cu Iulian Terentii din Bălți și Vladimir Valic din Cahul. Tinerii au povestit cum au devenit membrii activi ai Clubului Tinerilor Makeri din orașele lor natale – Bălți și Cahul.

Iulian Terentii studiază la Școala profesională nr. 5, Bălți și concomitent predă animaker-ul la Tekwill Bălți. Este pasionat de modelarea 3D și Tăierea Laser. El a frecventat cursurile de modelarea și tăierea laser, CNC, makeatronica și robotica și modelarea în 3D. Cu toate astea, Iulian zice că prima lui dragoste a fost programarea în arduino. „Îmi place foarte mult programarea și codurile. Când am aflat că este cursul de arduino și că pot lucra cu senzorii și să programez, am mers deodată acolo”

Acum el predă cursul de animaker la copiii care frecventează Tekwill Bălți. „Copiii sunt pasionați și mai vreau să vină la lecție”, a spus tânărul.

În continuare povestim a doua istorie de succes a lui Vladimir Valic, student la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

De CTM am aflat datorită Centrului FabLab Cahul, unde a fost o vreme îndelungată voluntar, după care a devenit angajat. Apoi CTM s-a deschis la Cahul și se află în aceeași clădire cu FabLab. Cahul. „Datorită experienței mele acumulate la FabLab în domeniul de imprimare 3D, am devenit mentor în cadrul CTM. La predarea cursurilor mă bazez pe principiul că elevul trebuie să înțeleagă tema, deoarece dacă el pur și simplu învață pe de rost, cu vremea el uită, iar dacă el înțelege principiul de lucru al unui instrument, el îl va putea aplica ușor amintindu-și cum funcționează”, a povestit Vladimir.

Vă invităm să descoperiți istoriile de succes ale acestor doi tineri din Bălți și Cahul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente