Învinuitul de dublul omor de la Aeroportul Chișinău este fost angajat al poliției din Tadjikistan

air
Foto:Facebook/ Chisinau International Airport

Bărbatul care a săvârșit două omoruri în data de 30 iunie pe Aeroportul Internațional Chișinău este fost angajat al poliției din Tadjikistan. Despre aceasta a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi, 3 iulie.

Potrivit informațiilor, atacatorul a activat șapte ani în structurile Ministerului Afacerilor Interne din Tadjikistan, dar a fost concediat pentru comiterea unei crime similare pe teritoriul Tadjikistanului în anul 2013, pentru care a ispășit pedeapsa și a ieșit înainte de termen din pușcărie.

De asemenea, șeful IGP a menționat că cei trei membri ai MAI din Tadjikistan, care sunt acum în vizită în țara noastră, au confirmat că persoana nu este membru al unei grupări teroriste, ci un criminal ordinar.

Totodată, acesta a afirmat că persoana, la data intrării în Republica Moldova, nu figura în niciun sistem internațional de căutare, iar „la momentul intrării pe Aeroportul Chișinău a avut un comportament pașnic, fără a crea anumite suspiciuni”.

„Ceea ce ține de filtrele care au fost stabilite de către statul Republicii Moldova în ultimul an de zile, sunt niște aspecte de securitate națională în raport cu unele persoane. Și nu este aceasta prima persoană care se declară neadmisă pe teritoriul Republicii Moldova, or, pe parcursul ultimului an, au fost peste 5 000 de astfel de persoane la trecerea frontierei prin Aeroportul Chișinău”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Șeful IGP a confirmat că bărbatul se află în stare foarte gravă la spital.


Amintim că în data de 30 iunie, un bărbat din Tadjikistan a împușcat mortal, pe Aeroportul Chișinău, două persoane.

În acest articol puteți citi cronologia evenimentelor din data de 30 iunie, iar aici puteți găsi mai multe detalii despre identitatea atacatorului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente