Australia a devenit prima ţară din lume care a permis utilizarea drogurilor psihedelice pentru tulburări mintale

psihedelice-scaled
Foto:Shutterstock

Australia a devenit prima țară din lume care a legalizat utilizarea psihedelicelor pentru tratarea unor afecțiuni de sănătate mintală. Psihiatrii autorizați din Australia vor putea prescrie de azi înainte MDMA, cunoscută și sub denumirea de ecstasy, persoanelor diagnosticate cu tulburări de stres posttraumatic și ciuperci halucinogene pentru persoanele diagnosticate cu anumite tipuri de depresie, transmite BBC.

Prevederea controversată a fost salutată ca o „schimbare a jocului” de către mulți oameni de știință și experți în sănătate mintală. Cu toate acestea, alții spun că legea a fost prea grăbită și nu ar trebui să fie exagerată.

Experții spun că există încă riscul unei „călătorii proaste”, adică atunci când utilizatorul are o experiență neplăcută în timp ce se află sub influența drogurilor.

MDMA, cunoscut și sub numele de ecstasy sau „Molly”, este un drog sintetic care acționează ca un halucinogen. Acesta mărește nivelul de energie al consumatorului, experiențele senzoriale și îi distorsionează simțul timpului.

În timp ce Australia este prima țară din lume care reglementează aceste substanțe ca fiind medicamente, studiile clinice, în acest sens, sunt în curs de desfășurare în SUA, Canada și Israel.

Conform noilor reglementări care au devenit oficiale în Australia la 1 iulie, psihiatrii autorizați pot prescrie MDMA pentru tulburarea de stres posttraumatic și psilocibina pentru depresia care a rezistat altor tratamente

Autoritatea de reglementare spune că în prezent nu există produse aprobate care să conțină MDMA sau psilocibină. Cu toate acestea, reclasificarea înseamnă că psihiatrii vor putea accesa și furniza în mod legal anumite medicamente care le conțin, chiar dacă nu au fost evaluate pentru siguranță sau eficacitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente