(foto) Unul dintre cele mai pitorești sate din Moldova, Rașcov, văzut prin obiectivul fotografului Roman Friptuleac

r20
Foto:Roman Friptuleac

În Moldova există sute de localități pitorești care abia așteaptă să fie descoperite și vizitate. Una dintre ele este Rașcov, un sat de pe malul stâng al râului Nistru. Ținutul dat, potrivit fotografului Roman Friptuleac, oferă o atmosferă liniștită și tradițională, fiind un loc potrivit pentru cei care doresc să se bucure de farmecul rural și drumeții.

Puțini sunt cei care cunosc, dar în Rașcov este amplasat un complex carstic, care reprezintă o arie protejată din categoria monumentelor naturii de tip geologic sau paleontologic.

De asemenea, aici pot fi găsite ruinele unei vechi sinagogi (clădire destinată celebrării cultului mozaic), care datează din anul 1749. Aceasta este considerată cea mai frumoasă sinagogă din zonele de frontieră estice ale Poloniei. În plus, tot în această localitate există și un cimitir evreiesc vechi.

Astfel, până veți realiza o călătorie în satul Rașcov, vă propunem să-l descoperiți printr-o serie de fotografii inedite, realizate de artistul moldovean Roman Friptuleac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente