Un francez stabilit în Moldova și pasiunea sa pentru Hospice Bike Tour – un simbol de mobilizare pentru o cauză nobilă

1anthony bike
Foto:Hospice Bike Tour

Hospice Bike Tour este un eveniment anual dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să combine plăcerea de a pedala cu o cauză nobilă. La ediția Hospice Bike Tour din acest an, participanții sunt provocați să parcurgă peste 750 de kilometri într-o aventură de cinci zile, cu pornirea de la Chișinău spre București. Circa treizeci de participanți la Hospice Bike Tour își unesc eforturile pentru a colecta individual suma de câte 500 de euro pentru a sprijini bolnavii incurabili din diferite regiuni ale Republicii Moldova.

Scopul principal al acestui eveniment remarcabil este de a colecta fonduri pentru dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă dezvoltate de Hospices of hope Moldova, aducând astfel lumină și speranță în viețile persoanelor ce suferă de o bolaă amenințătoare de viață. Mai multe detalii despre #HospiceBikeTour2023 pot fi găsite aici.

Anthony Mauger, francez de origine și-a găsit un cămin în țara noastră și s-a angajat să sprijine organizația Hospices of Hope Moldova, ce dezvoltă servicii de îngrijiri paliative gratuite în țara noastră începând cu anul 2008. Cu o pasiune arzătoare, el a fost printre primii cicliști care au inițiat mișcarea Hospice Bike Tour în 2016, care a devenit un simbol al mobilizării pentru o cauză nobilă.

Anthony Mauger împărtășește cu drag experiența sa în cadrul organizației Hospices of Hope Moldova și cum a apărut conceptul de Hospice Bike Tour. Obiectivul acestui eveniment este de a sensibiliza publicul cu privire la importanța dezvoltării îngrijirilor paliative pentru persoanele ce suferă de maladii în stadiu terminal. Statisticile sunt îngrijorătoare: circa 10 la sută dintre bolnavii de cancer în stadiu terminal de boală beneficiază în prezent de îngrijire paliativă, ceea ce evidențiază o necesitate urgentă de a schimba această realitate.

Hospice Bike Tour, creat cu multă dragoste de Hospices of Hope Moldova în anul 2016, are un scop nobil: acela de a crea o legătură fizică între Hospices of Hope din Republica Moldova și organizația similară din România, ambele făcând parte din rețeaua mai largă Hospices of Hope din Sud-Estul Europei. De-a lungul timpului, acest eveniment a câștigat inimile oamenilor din Republica Moldova dar și din lume, atrăgând cicliști pasionați din toate colțurile lumii. Scopul fiecărui ciclist constă în colectarea sumei de 500 de euro în beneficiul pacienților din rețeaua Hospices of Hope Moldova, prin mobilizarea prietenilor, comunităților locale și chiar a companiilor din mediul de business care doresc să sprijine această aventură ciclistică plină de emoții, mult efort fizic și mai cu seamă dedicație pentru pacienții paliativi. Participarea este deschisă tuturor, dar necesită motivație și pregătire fizică pe măsură, având în vedere că traseul este îndrăzneț și solicitant.

Banii colectați prin intermediul Bike Tour-ului sunt direcționați integral către organizația Hospices of Hope Moldova, care la rândul său prestează servicii de îngrijiri paliative absolut gratuit pacienților ce suferă de o boală amenințătoare de viață. Oamenii cu suflet mare care doresc să sprijine această cauză nobilă pot face donații directe pe site-ul hospicesofhope.md, accesând butonul DONATE, sau prin intermediul unui contract de sponsorizare. Anthony povestește că participanții la Bike Tour au fost mereu foarte creativi în metodele lor de colectare de fonduri, organizând mini-concerte, promovând evenimentul pe rețelele de socializare sau organizând diverse activități sportive și provocări captivante.

Motivația personală a lui Anthony Mauger provine din dorința sa profundă de a asculta și ajuta pe ceilalți. Drumul său spre implicarea activă în organizație a început în mod întâmplător în 2010, în România. Inspirat de spiritul și intențiile pozitive ale organizației Hospices of Hope, el a simțit că acolo îi este locul. Din 2016, el s-a alăturat acestui eveniment de sensibilizare publică, Hospices Bike Tour, având drept scop să inspire și pe alții să se implice în susținerea bolnavilor paliativi.

Scopul principal Hospice Bike Tour este de a colecta fonduri pentru dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă. Donează aici.

Ediția VIII a Hospice Bike Tour va avea loc în perioada 27 iunie – 1 iulie 2023, și va include o călătorie extraordinară de la Chișinău către Hospice Casa Speranței din Adunații-Copăceni, București.

Companiile interesate pot solicita pachete de sponsorizare, iar detalii suplimentare pot fi discutate cu echipa Hospices of Hope Moldova.

Hospices of Hope este o organizație de caritate britanică dedicată dezvoltării eficiente și active a serviciilor de îngrijire paliativă în Sud-Estul Europei. De la înființarea sa în 2008, această organizație a adus o contribuție valoroasă în Republica Moldova și a lansat Rețeaua Națională de Îngrijiri Paliative în țară în 2017. Hospices of Hope desfășoară activități în diverse regiuni, având centre în Orhei, Soroca, Taraclia, Ocnița și, în prezent, în Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente