Ce reguli ar trebui să respecți în contextul codului galben de caniculă

soare
Foto:Luis Graterol

În contextul codului galben de caniculă emis pentru zilele, de 23 și 24 iunie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

Astfel, IGSU recomandă să evităm utilizarea focului pe suprafețe deschise, în special în preajma lanurilor cu cereale, spații forestiere și locuri de agrement. Totodată, să evite alimentarea tehnicii agricole cu carburanți și lubrifianți în preajma lanurilor cu cereale, în vederea prevenirii unor incendii de proporții.

De asemenea, autoritățile îndeamnă evitarea fumatul în apropierea punctele de recoltare și depozitare a cerealelor. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate produce incendii pe arii extinse.

Este recomandată hidratarea corespunzătoare și evitarea ieșirilor în stradă la orele amiezii. În situații de risc, apelați Serviciul 112.


Amintim că potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în zilele de 23 și 24 iunie, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33 și +34 °C.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente