Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la MAEIE în contextul amenințărilor Moldovei de către un reprezentant al Rusiei

Ambasadorul Rusiei la Chișinău
Foto:president.gospmr.org

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. În acest sens, ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la MAIEI pentru a da explicații.

„Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare”, menționează MAEIE.

Reacția autorităților din Moldova vine în contextul în care așa-numitele autorități nerecunoscute din Crimeea spun că forțele armate ucrainene au lovit podul Ciongar, denumită și „poarta spre Crimeea”. Drept răspuns, așa-zisul guvernator al regiunii Herson Vladimir Saldoun, reprezentant al Federației Ruse din Herson, a menționat că știu coordonatele podurilor din Odesa și a podului Giurgiulești din Moldova.

Un oficial al serviciilor de informații militare ucrainene a comentat avarierea podului Ciongar, care leagă Crimeea de regiunea Herson. Acesta a precizat că lovitura este activitatea sistematică a Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei pentru eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de ruși.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente