(video) Capitala a devenit hubul makerilor din Moldova. Cum s-a desfășurat cel mai mare festival tehnologic din țară, Chișinău Maker Faire

JPG_8386

Pe 10 iunie la Chișinău a avut loc cel mai mare festival tehnologic din Republica Moldova – Chișinău Maker Faire. La eveniment au participat atât maker-ii autohtoni, cât și vizitatorii de toate vârstele. Cei mai activi și curioși au putut participa la diferite workshopuri.

Tinerii vizitatori de la Chișinău Maker Faire au avut, de asemenea, posibilitatea să facă cunoștință cu viitoarea lor pasiune sau profesie legată de inginerie participând la diverse paneluri de discuție sau workshopuri.

Pe scena Chișinău Maker Faire au urcat invitați speciali ale căror istorii de succes i-au putut motiva pe tinerii prezenți la eveniment să îmbrățișeze domeniul ingineresc cu care să schimbe semnificativ rutina oamenilor.

De asemenea, în sala Imaginarium au fost etalate produsele realizate de maker-i, unde vizitatorii puteau cumpăra anumite creații, participa la masterclassuri sau să admire inovațiile aflate la etapa de proiectare.

Pe lângă partea informativă a evenimentului, vizitatorii au avut parte și de zone de divertisment, iar una dintre cele mai populare a fost simulatorul de camion confecționat de maker-i și de mentorul lor.

Maker Faire este un festival organizat în diferite colțuri ale lumii, care are drept scop promovarea și celebrarea creativității și inovației în domeniul tehnologiei, științei, ingineriei.

Vezi și: (foto) Circa 1 000 de vizitatori au venit la cel mai mare festival tehnologic din Republica Moldova – Chișinău Maker Faire

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente