În atenția iubitorilor de artă! Teatrul „Alexei Mateevici” vă propune două spectacole feerice pentru acest weekend

TAM
Foto:Facebook/Teatrul Alexei Mateevici

Pentru zilele de 17 și 18 iunie, Teatrul „Alexei Mateevici” îți propune două spectacole care îți vor face weekendul să fie și mai frumos, și mai feeric și mai special. În continuare, găsiți programul pieselor de teatru și descrierea pentru fiecare.

Astfel, în data de 17 iunie, sâmbătă, ora 17.00, se va juca spectacolul „Micul Prinț” după Antoine de Saint Exupery, în regia lui Mihai Țărnă. Acest eveniment va fi ultima reprezentație a acestui spectacol din stagiunea curentă, așa că ești îndemnat să nu o ratezi.

MICUL PRINȚ e povestea încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism. Cei mici sunt captivați de prințișorul care vine de pe micul Asteroid B-612, unde avea grijă de un trandafir și trei vulcani. Dar și de personajele pe care acesta le-a întâlnit pe diverse tărâmuri, în timpul călătoriei sale: un rege, un lampagiu, un geograf, un vanitos. Călăuzit de stele, Micul Prinț ajunge și pe planeta Pământ. Vrea să cunoască oamenii, se împrietenește cu vulpile, vorbește cu șerpii și visează să revină pe Asteroidul B-612.

Pentru adulți, MICUL PRINȚ este o o poveste filosofică, o meditație profundă despre valorile umane, responsabilitate și legătura dintre oameni, toleranță, singurătate, despre esența umanității și cunoașterea de sine prin intermediul călătoriei. În timp ce copilul întâlnește personaje care îl ajută să descopere drumul către simplitatea vieții, adultul face o călătorie în sens invers și descoperă importanța inocenței în viața adultă. Exupery afirma teoria sa, după care doar copiii înțeleg adevărurile cele mai simple ale vieții și că cheia acestei înțelegeri este fructul inocenței lor. 

„Povestea MICUL PRINȚ a reușit să facă ceea ce oricare filozof nu a putut realiza pe parcursul mileniilor, să scrie concomitent o carte pentru copii și un monument al gândirii filozofice”, a menționat Mihai Țărnă.

Biletele pot fi procurate aici, prețul lor este de 150 de lei.

În data de 18 iunie, duminică, ora 18.00, Teatrul „Alexei Mateevici” și Asociația pentru cultură și arte „Arbor” te invită la spectacolul „Menajeria de sticlă” după Tennessee Williams, în regia lui Iosif Shats. Piesa este o dramă de familie cu oameni care trăiesc sub același acoperiș și care caută cu disperare să își găsească fericirea. Amanda e o soție părăsită care își proiectează visele ratate asupra celor doi copii: Laura, o ființă fragilă, marcată de o timiditate paralizantă, și Tom, un tânăr complex, plictisit, debusolat și temperamental, care aspiră să devină poet. Jim este emisar din lumea normalității și care va fi răspunzător de punctul culminant al piesei. 

Regizorul pune accent pe „prețul” pe care trebuie să-l plătească fiecare om pentru dobândirea fericirii. E o poveste spusă cu sensibilitate, în care emoțiile ies la iveală, iar spectatorul le urmărește făcând echilibristică printre tensiuni, regrete și speranță.

Biletele pot fi procurate aici, prețul lor este de 150 de lei.

* Prețul unui bilet pentru elevi și studenți este de 100 de lei la prezentarea carnetului de elev sau student.

Sursă: Teatrul „Alexei Mateevici”

De asemenea, în cazul ambelor spectacole, tinerii de 18 ani pot cumpăra bilete în baza voucherului cultural. Detalii găsiți aici!


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente