Încheie săptămâna frumos. Lista evenimentelor care vor avea loc duminică, 4 iunie

evenimente/vara
Foto:Unsplash/Wes Hicks

Duminica este o zi în care poți să te relaxezi și să te bucuri de o serie de experiențe fascinante. Indiferent dacă îți place să explorezi orașul, să te răsfeți cu muzică sau să petreci timpul în mijlocul naturii, această zi oferă numeroase oportunități de a-ți crea amintiri de neuitat. În articol, vei găsi câteva sugestii surprinzătoare pentru activități ce pot fi desfășurate în această duminică.

# Spectacolul „Pinocchio”

Sursă: Teatrul „Luceafărul”

Pinocchio, o minunată și naivă păpușă din lemn care își dorește să devină un băiețel adevărat. 

Această poveste, scrisă de Carlo Collodi, este cunoscută și îndrăgită de toți copiii din lume, pentru că ne învață cum să fim mai buni, mai curajoși și cum să luptăm pentru visele noastre. 

Începând cu ora 14.00, Teatrul „Luceafărul” vă invită să redescoperiți aventurile celui care credea că e suficient să sădești o monedă de aur ca să crească un pom plin de monede și să îl susțineți pe Pinocchio în multele sale peripeții în drumul spre visul său.

Biletele pot fi procurate aici.

# Open mic

Sursă: Standupovka

Open Mic-ul – e locul unde poate veni si evolua cu stand up-ul său orice doritor. Sarcina principala, e să fie amuzant.

Open Mic-urile au loc în fiecare duminică la adresa Alexei Șciusev 93. Aici comedianții începători si cei experimentați își verifică glumele, ca ulterior să le prezinte la concertele mari.

Biletele pot fi procurate aici.

# Închiderea BITEI – 2023. Lupii lui Calancea

Sursă: Facebook/BITEI

La ora 18.00, Teatrul Național „Eugene Ionescu” invită publicul la închiderea BITEI.

Alex Calancea Band este o fuziune muzicală care îmbină groove-urile de Drum’n’Bass și pasajele clasice cu folclorul urban distorsionat. Bandul creează improvizații cu mare implicare și precizie. Toate sunt mișcate de un puls de energie care șterge distanța dintre liniște și culminațiile psihedelice. Alex Calancea Band este trupa care cântă cu cele mai valoroase voci din Basarabia. Cartea de vizită a band-ului este cel mai recent album Inimă sălbatică.

Mai multe detalii aflați aici.

# Festivalul Antic – Dacia Libera

Sursă: Festivalul antic „Dacia Liberă”

Festivalul Antic Dacia Liberă este un eveniment de reconstituire istorică. Peste 80 de reenactori, daci, tarabostes, sarmați, carpi, Iele, Sânziene, legionari romani vor reconstitui cele mai fascinante momente din istoria strămoșilor noștri geți și interacțiunile lor cu imperialii romani. Zeci de ateliere antice, jocuri sociale romane, activități interactive, muzică, dansuri, ritualuri, antrenamente militare, bătălii, târguri, artizani, vinul romanilor și bucatele gătite de daci la foc – toate le veți putea explora timp de două zile la Cetatea Getică aflată pe malul Răutului la Trebujeni.

Mai multe detalii aflați aici.

# Festivalul „DeVin&DeGust” 2023

Sursă: iticket.md

Pe 4 iunie savurăm Vinurile cu Indicație Geografică Protejată  și deliciile gastronomice din cele 3 regiuni ale Moldovei!  

Vino pe strada pietonală „Eugen Doga” din centrul capitalei, unde va fi celebrat Vinul Moldovei, produs al mândriei naționale, asortat cu bucatele tradiționale și cultura specifică fiecărei regiuni cu IGP.

Festivalul pune accent pe cele 3 regiuni IGP ale Moldovei: „Codru”, „Ștefan Vodă”, „Valul lui Traian”, iar vizitatorii vor afla mai multe despre aceste regiuni, istoriile specifice ale zonelor, dar și poveștile oamenilor care produc vinuri cu Indicație Geografică protejată.

 Vizitatorii vor învăța despre consumul responsabil al vinului de calitate și asocierea acestuia cu gastronomia locală.

De asemenea, în cadrul festivalului va fi organizată și „Școala Vinului”, care va include masterclass-uri pentru degustarea responsabilă a vinurilor de calitate, asociate corectă cu bucatele locale.

Biletele pot fi procurate aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente