Maia Sandu: „Viitorul copiilor este în mâinile noastre și acest viitor începe azi”. Câți copii sunt în Republica Moldova

maia sanduț
Foto:Facebook/Maia Sandu

Astăzi, 1 iunie, marcăm Ziua Internațională a copiilor. Cu această ocazie, președinta Republicii Moldova a venit cu un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook.

„Cei mai importanți cetățeni ai planetei Pământ sunt copiii. Viitorul lumii este în mâinile copiilor. Dar viitorul copiilor este în mâinile noastre și acest viitor începe azi.

Azi la Summitul Comunității Politice Europene, discutăm despre cum putem readuce și menține pacea și securitatea pe continentul nostru, astfel încât să oferim copiilor noștri un viitor neumbrit de amenințări. Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să creeze și să-și realizeze visurile și potențialul.”

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023, numărul de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani a constituit 539 400. Copiii au reprezentat 21,5 % din totalul populației cu reședință obișnuită.

51,6 % dintre copiii născuți vii au fost băieți, ceea ce a însemnat un raport de 107 băieți la 100 de fete. Vârsta medie a mamei la naștere a fost de 25,3 de ani.

Mai multe detalii vedeți în infograficul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente