La Kiev în timpul raidurilor aeriene nocturne, poliția va monitoriza activitatea adăposturilor. Cele mai importante evenimente din a 463-a zi de război

un
Foto:UNIAN

Astăzi este a 463-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Rușii au adus în teritoriile „temporar ocupate” din regiunea Zaporijjea reprezentanți ai unei unități speciale de poliție (OMON) din Republica Daghestan. Despre aceasta a informat Centrul pentru Rezistență Națională al Ucrainei.

🟣 În sectorul Desna din Kiev în timpul unui atac nocturn al rușilor, un grup de persoane nu a reușit să se adăpostească într-un refugiu situat într-o policlinică.

Drept urmare, trei persoane au decedat, dintre care doi copii. Acest lucru a fost raportat de primarul orașului, Vitali Klâciko.

De asemenea, Poliția Națională a Ucrainei a raportat că 12 persoane au fost rănite în urma atacului.

Potrivit UNIAN, soțul uneia dintre femeile decedate a menționat că a venit împreună cu familia sa la adăpost după ce a fost anunțată alarma antiaeriană, dar acesta era închis.

„A sunat alarma și oamenii au fugit spre adăposturi, însă acestea nu s-au deschis și asta a fost tot. Oamenii au bătut, au bătut foarte mult timp. Erau femei, copii, dar nimeni nu a deschis”, a relatat acesta.

Secretara de presă a biroului procurorului orașului Kiev, Nadiia Maksâmeț, a declarat pentru Ukrainska Pravda că în unitatea medicală se desfășoară acțiuni de investigație.

Totodată, ministrul de interne, Ihor Klâmenko, a declarat că poliția din Kiev a inițiat deja o procedură penală pentru neglijență, care a provocat consecințe grave, transmite UNIAN.

Șeful administrației sectorului Desna din Kiev, Dmâtro Ratnikov, a justificat adăpostul închis în timpul atacului. El a precizat că intrarea principală a spitalului era deschisă.

„În timpul nopții, în zona noastră au avut loc bombardamente balistice la câteva minute după ce a fost declanșată alarma antiaeriană. Potrivit directorului Policlinicii nr. 3, un lucrător din schimbul de noapte a deschis intrarea centrală. Unii dintre localnici s-au adăpostit, alții nu”, a menționat acesta.

🟣 Orașul Șebekino din regiunea Belgorod a fost atacat de un lansator multiplu de rachete Grad. Despre aceasta a declarat Veaceslav Gladkov, șeful regiunii.

Potrivit acestuia, în urma bombardamentelor, un cămin a luat foc, iar administrația locală a fost avariată.

Guvernatorul a scris, de asemenea, că potrivit rapoartelor sale, doar o singură persoană a fost rănită.

Totodată, potrivit Meduza, pe canalele de Telegram din Federația Rusă au apărut mai multe postări precum că un autobuz care transporta persoane evacuate a fost atacat. În urma atacului, o persoană ar fi decedat, iar altele câteva ar fi fost rănite.

🟣 La Kiev în timpul raidurilor aeriene din cursul nopții, poliția de patrulare va ajuta la monitorizarea activității adăposturilor. Despre aceasta a scris primarul capitalei, Vitali Klâciko, pe Telegram.

🟣 Cabinetul de miniștri ucrainean a simplificat, pentru minorii ucraineni strămutați temporar, procedura de obținere a statutului de copil victimă a acțiunilor militare și a conflictelor armate.

Premierul Denâs Șmâhal a declarat acest lucru în cadrul unei ședințe de guvern, menționând că, după începerea războiului și până în prezent, Rusia a comis peste 4 200 de infracțiuni penale împotriva copiilor.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente