Kievul, atacat cu 54 de drone, iar în Belgorod și Krasnodar au fost bombardamente. Cele mai importante evenimente din a 459-a zi de război

ucraina
Foto: Serghei Lisak / Dnepropetrovsk

Astăzi este a 459-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Două persoane au decedat, iar altele opt au fost rănite în urma bombardamentelor din localitatea Almazna, care se află în autoproclamata Republică Populară Luhansk. Despre aceasta a anunțat presa de propagandă a Kremlinului TASS.

🟣 Forțele armate ale Ucrainei ar fi bombardat regiunea Belgorod de 19 ori în ultimele 24 de ore. Despre aceasta a anunțat guvernatorului regiunii Belgorod, Veaceslav Gladkov. Potrivit datelor sale, 115 obuze au fost trase și asupra orașului Graivoron, în timp ce în regiunea Șebekino au fost înregistrate „103 lovituri” în cursul zilei, fără victime.

De asemenea, guvernatorul din Belgorod anunță încheierea mai devreme a anului școlar din cauza bombardamentelor.

🟣 Un bărbat a decedat în urma bombardamentelor asupra orașului Kosteantânivka din regiunii Donețk. De asemenea, încă cel puțin trei persoane au fost rănite. Despre aceasta a anunțat șeful Administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko.

🟣 Autoritățile din regiunea Krasnodar, Rusia, raportează un atac cu drone asupra rafinăriei de petrol.

„Noaptea trecută, mai multe drone au fost neutralizate în timp ce încercau să se apropie de rafinăria de petrol Ilea din regiunea Krasnodar”, spun autoritățile din Krasnodar.

🟣 Ucraina a fost atacată în cursul nopții de 54 de drone, preponderent în regiunea Kievului. Autoritățile de la Kiev l-au numit cel mai masiv atac de la începutul războiului.

Potrivit Forțelor aeriene ucrainene, forțele ruse au lansat 54 de drone Shahed-136/131 din direcțiile nord și sud din regiunile Breansk și Krasnodar. Autoritățile ucrainene spun că majoritatea dronelor au fost îndreptate spre Kiev, în timp ce apărarea aeriană a reușit să distrugă 52 de drone.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente