În orașul rusesc Belgorod s-ar fi început o panică din cauza unui atac masiv la graniță cu Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 453-a zi de război

Belgorod
Foto:unian.net/captură de ecran

Astăzi este a 453-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Regiunea Odesa a fost atacată cu o dronă. Potrivit informațiilor, în seara zilei de duminică, soldații ruși au trimis un vehicul aerian fără pilot spre Odesa pentru a lovi toată regiunea. Conform autorităților ucrainene, drona a fost distrusă de către Forțele de Apărare Aeriană ale Ucrainei. Victime nu au fost înregistrate.

🟣 În noaptea spre ziua de luni, 22 mai, în Ucraina a fost anunțată o alertă aeriană la scară largă. Semnalul de pericol a răsunat în regiunile Jâtomâr, Vinița, Kiev, Sumî, Cerkasî, Kirovohrad, Harkiv, Dnipropetrovsk, Nicolaev, Odesa, Herson, Zaporijjea, chair și în Donețk, Luhansk și Crimeea. Conform informațiilor, soldații ruși au lansat 21 de rachete, ajungând la 42 de lovituri aeriane pe teritoriul Ucrainei.

🟣 În orașul rusesc Belgorod s-ar fi început o panică din cauza unui atac masiv în această zonă. A fost distrus unul dintre punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Potrivit presei ucrainene, localnicii au făcut înregistrări video, iar în oraș, la posturile de radio s-au auzit anunțuri despre o posibilă evacuare. Momentan, au fost răniți opt oameni, decese nu au fost înregistrate.

🟣 Conform unian.net, operațiunea de la Belgorod este desfășurată de reprezentanții legiunii „Libertatea Rusiei” și de cei ai „Corpului Voluntar al Rusiei”. Scopul este crearea unei „zone de siguranță” pentru protejarea civililor ucraineni, au precizat serviciile secrete ucrainene. La fel, o parte dintre stocurile nucleare ale Federației Ruse din Belgorod au fost evacuate.

🟣 30 % din teritoriul Ucrainei ar fi minat. Potrivit autorităților ucrainene, dronele vor detecta minele inamice și vor ajuta la distrugerea lor de pe teritoriile Ucrainei.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente