PSRM le-a cerut deputaților Bolea și Suhodolski să renunțe la mandate. Aceștia ar putea fi excluși din rândurile fracțiunii

Design fără titlu (42)
Foto:IPN/Socialistii.md

Într-un comunicat, Comitetul Executiv al PSRM a cerut excluderea din rândurile PSRM a deputaților Bolea Vasile și Suhodolski Alexandr din motiv că aceștia ar fi manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului. De asemenea, PSRM a solicitat deputaților să renunțe la mandatele de deputat obținute în urma candidării pe listele BECS.

„Deputații în Parlament Bolea Vasile și Suhodolski Alexandr, în mod conștient și deliberat, au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului. În consecință, în privința acestora au fost inițiate mecanisme interne de sancționare și a fost oferit termen pentru revenirea colegilor în albia de activitate a partidului.

Astfel, reieșind din neglijarea continuă a intereselor partinice cu desfășurarea activităților incompatibile cu viziunile și pozițiile partidului, Comitetul Executiv al PSRM solicită Fracțiunii BECS din Parlamentul Republicii Moldova excluderea din componența acesteia a deputaților Bolea Vasile și Suhodolski Alexandr și excluderea lor din toate funcțiile în care aceștia au fost delegați de fracțiune”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Totodată, Comitetul Executiv a cerut Consiliului Republican al PSRM excluderea lui Bolea și Suhodolski din rândurile PSRM. Deputații, care ar fi zburat ieri în Israel, au fost îndemnați să renunțe la mandatele de deputat obținute în urma candidării pe listele BECS.


Amintim că, deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, alături de candidatul acestora din primul tur al alegerilor bașcanului Găgăuziei, Victor Petrov, ar fi plecat în dimineața zilei de 17 mai în Israel. Potrivit presei, cei trei ar fi urmat să se întâlnească cu politicianul fugar Ilan Șor. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente