Doi deputați socialiști și un candidat la funcția de bașcan al autonomiei găgăuze au plecat spre Israel

Design fără titlu (41)
Foto:deschide.md

Deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, alături de candidatul acestora din primul tur al alegerilor bașcanului Găgăuziei, Victor Petrov, ar fi plecat în dimineața zilei de 17 mai în Israel. Potrivit Deschide.MD, cei trei ar urma să se întâlnească cu politicianul fugar Ilan Șor. 

Petrov, candidatul susținut de Vasile Bolea la alegerile pentru bașcanul autonomiei găgăuze, ar fi plecat în data de 17 mai din Comrat spre Chișinău. Ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău, acesta a fost întâmpinat de Bolea și Suhodolschi, după care toți trei au mers pentru a trece controlul de pașapoarte. În jurul orei 11.00, avionul a decolat de pe AIC spre Israel, cu escală la Istanbul. Biletele de avion pentru cei trei au fost procurate din Tel Aviv.

Sursă: deschide.md
Sursă: deschide.md

Marți, 16 mai, când la sediul Consiliului Electoral Central al Găgăuziei au avut loc percheziții în cadrul unui dosar penal pornit pentru coruperea alegătorilor de către Partidul „ȘOR”, Victor Petrov, alături de alte persoane, au protestat împotriva „imixtiunii Chișinăului în procesele electorale din Găgăuzia” și a susținut rezultatele alegerilor câștigate de reprezentanta Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul.

Mai mult, în cadrul ședinței nocturne a Adunării Populare din Găgăuzia, anume Petrov a fost cel care a propus colegilor din APG să recunoască rezultatele alegerilor, chiar dacă acestea nu au fost validate de Curtea de Apel de la Comrat.

Și deputatul PSRM Alexandr Suhodolschi a participat la protestele din Comrat din 16 mai, alături de reprezentanții Partidului „ȘOR”, printre care și deputatul Vadim Fotescu. În fața mulțimii, acesta a îndemnat găgăuzii să opună rezistență Chișinăului. La fel, acesta a declarat că Găgăuzia trebuie „să-și arate forța”.

Vasile Bolea, după perchezițiile din Comrat, a declarat că părăsește Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia, creat în Legislativul de la Chișinău, pentru că autoritățile centrale nu respectă voința poporului găgăuz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente