Ați auzit de cartonașul verde în fotbal? Care este semnificația sa și când a fost acordat prima dată

2016-10-10-the18-greencard
Foto:The18

Știm cu toții că cartonașele galbene și roșii sunt o parte importantă a fotbalului, dar ați știut că în lumea fotbalului există și cartonașul verde? Pentru prima dată el a fost folosit în iunie 2018, în cadrul Cupei Mondiale CONIFA, care este un turneu pentru echipe non-FIFA precum Abhazia, Sicilia, Ciprul de Nord și Tibet.

Potrivit SkySports, conform regulilor CONIFA, un jucător care primește cartonaș verde trebuie să părăsească imediat terenul de joc, dar poate fi înlocuit dacă echipa sa nu a folosit toate înlocuirile. În plus, jucătorul care a primit un astfel de cartonaș nu este descalificat pentru meciul următor.

Organizatorul turneului Paul Watson a declarat: „Vrem să ne asigurăm că un jucător care își pierde calmul pentru o secundă nu pierde șansa de a juca din nou în turneu”.

Cu câțiva ani mai devreme, Serie B a introdus un alt tip de carte verde, menită să promoveze fairplayul în divizia secundă italiană, dar acea carte a fost eliminată treptat.

De asemenea, recent în fotbal s-a făcut un experiment și cu cartonașele albe. În ianuarie, un arbitru a arătat pentru prima dată un cartonaș alb în timpul unui meci dintre Sporting Lisabona și Benfica.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente