De 1 mai, Federația Rusă a lansat spre Ucraina 18 rachete. Cele mai importante evenimente din a 432-a zi de război

1200_0_1682940737-9467
Foto:Facebook/MNSDNE

Astăzi este a 432-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În noaptea de 1 mai, armata Federației Ruse a lansat spre Ucraina 18 rachete aeriene Kh-101/Kh-555, dintre care 15 au fost doborâte de către militarii ucraineni. În aceeași noapte, soldații ruși au lovit orașul Pavlohrad, unde a fost lovită, în special, o întreprindere industrială. În urma atacului, mai mult de 20 de clădiri au fost avariate, iar 34 de persoane au fost rănite.

🟣 În orașul Novhorod-Siverskâi, soldații ruși au bombardat o instituție de învățământ. În urma atacului, un copil, care se afla în apropiere, a murit, scrie unian.net.

🟣 Ambasadoarea Ucrainei în Irlanda, Larâsa Anatoliivna Herasko, a cerut încetarea achiziției de whisky Jameson, în semn de protest față de decizia companiei de a-și relua comerțul în Federația Rusă.

🟣 În Odesa a fost reținut un „trădător de patrie”. Acesta ar fi divulgat informații armatei ruse despre tehnicile de apărare a uzinelor locale.

🟣 În regiunea Dnipropetrovsk, numărul victimelor unui atac cu rachetă al Federației Ruse a crescut brusc. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale pe canalul său de Telegram. Potrivit autorităților, sunt deja 34 de victime în orașul Pavlohrad, cinci dintre care sunt copii. Cea mai mică fetiță avea doar opt ani. De asemenea, mulți oamenii au primit vânătăi, fracturi, răni incizate și lacerate, contuzii și otrăviri cu produse de ardere. Două femei, una de 45 și alta 55 de ani, se află în terapie intensivă. Restul persoanelor sunt tratate în ambulatoriu.

🟣 În ultimele 24 de ore, Federația Rusă a bombardat regiunea Herson. În urma atacului, o persoană a fost ucisă, iar un copil și doi adulți au fost răniți, scrie unian.net.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente