Peste 13 milioane de traversări ale hotarelor moldovenești în baza pașaportului biometric. Nouă ani de călătorii fără vize

IMG_5278-620×349
Foto:#diez

Din data de 28 aprilie 2014, cetățenii Republicii Moldova, deținători de pașapoarte biometrice, pot călători fără vize în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în statele non-membre care fac parte din spațiul Schengen.

În cei nouă ani, pe sensul de ieșire din țară prin punctele de trecere situate la hotar cu România și prin Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate 13 287 105 traversări ai cetățenilor moldoveni cu pașapoarte biometrice. Numărul acestora a crescut cu peste 2 milioane, în comparație cu anul 2021.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Nicu Popescu, a evidențiat importanța regimului liberalizat de vize cu UE, afirmând că acesta a fost un pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană.

„Regimul liberalizat de vize a oferit oportunități noi pentru schimbul de experiență, cunoaștere și dezvoltare personală și a consolidat legăturile interumane, culturale și sociale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Liberalizarea regimului de vize cu UE a fost unul dintre pașii importanți în direcția aderării la UE”, a declarat Nicu Popescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente