Cristian Rizea a fost extrădat în România și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Moldovei

fostul-deputatul-roman-cristian-rizea-a-ramas-fara-cetatenia-r-moldova-acesta-ar-urma-sa-fie-expulzat-din-tara-158889-1604395699
Foto:https://www.zdg.md/

Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) al Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că ex-deputatul cetățean al României Cristian Rizea a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Acesta a fost extrădat în România în această seară, 27 aprilie.

„Conform procedurilor legale, străinul a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM.

Potrivit IGM, declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfășurat, desfășoară ori în a cărui privință există indicii temeinice că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică.

Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorități cu competențe în domeniul ordinii publice și al securității naționale care dețin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate supra”, se arată într-un comunicat emis de IGM.

Amintim că Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la patru ani și opt luni de închisoare cu executare.

Fostul deputat a fost dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300 000 de euro de la un om de afaceri.

Cristian Rizea a fugit din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul de Justiție din România a transmis acolo cererea de extrădare.

Ancheta arată cum, după ce a fost condamnat în România pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea martorilor, fostul deputat PSD Cristian Rizea duce o viață de lux sub un nume fals în Republica Moldova, acolo unde s-a ascuns împreună cu familia, fiind protejat de Serviciile Secrete din Rusia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente