Dorești să afli cum poți salva și moderniza arhitectura unui oraș? Participă la programul de cercetare Chișinăul incluziv

cladirea-veche
Foto:Save Chișinău

Studenții și studentele de antropologie, arhitectură și urbanism, artă și management cultural, sociologie, dar și alte discipline, alături de cetățeni și cetățenele activi/active și alți doritori/doritoare sunt invitați și invitate să participe la programul de cercetare urbană „Chișinăul incluziv”, organizat între 4 mai – 1 iunie 2023.

Programul are scopul de a contribui la creșterea gradului de conștientizare a problemelor urbane și pentru a facilita schimbul de cunoștințe între profesioniștii și profesionistele din domeniul urban și publicul larg. Programul servește în calitate de o platformă de autoeducație, unde diferite părți interesate de problemele urbane actuale, cum ar fi studenții/studentele, artiștii/astistele, activiștii culturali/activistele culturale, membrii și membrele societății civile culturale, precum și publicul larg, se pot reuni pentru a discuta despre oraș și procesele urbane contemporane prin intermediul unor mese rotunde dedicate la cinci teme principale: Patrimoniu, Gen, Spații culturale și comunitatea, Incluziune, Democrație și Dreptul la oraș.

Întâlnirile vor fi concepute sub forma unor mese rotunde cu câțiva vorbitori și vorbitoare invitați/invitate. Un spațiu mare va fi acordat întrebărilor din partea publicului pentru a asigura un schimb de idei, experiențe și expertiză cât mai eficient între vorbitori/vorbitoare și participanții/participantele la program. Una din activități va fi organizată sub forma unei plimbări urbane în Chișinău.


Participarea la program este gratuită, pentru că credem că accesul la educație trebuie asigurat tuturor doritorilor/doritoarelor, indiferent de statutul lor economic sau social.

Programul preliminar:
1. Patrimoniu urban (4 mai, între orele 18.00 și 19.30);
2. Gen și urbanitate (11 mai, între orele 18.00 și 19.30);
3. Spații culturale urbane (18 mai, între orele 18.00 și19.30);
4. Incluziune urbană (25 mai, între orele 18.00 și 19.30);
5. Cercetare în teren la Chișinău (27-28 mai, între orele 14.00 și 18.00);
6. Orașul democratic și dreptul la oraș (25 mai, între orele 18.00 și 19.30).

Programul se va desfășura în limba română și engleză la Casa Zemstvei (str. Al. Șciusev 103, Chișinău).

Persoanele interesate sunt rugate să se înregistreze la program completând acest FORMULAR DE PARTICIPARE. Termenul limită de înregistrare este data de 1 mai 2023.

Persoanele înregistrare vor primi prin email programul detaliat al activităților. Persoanele care vor participa la patru din cele șase module vor putea obține un certificat de participare, care atestă că au luat parte în mod activ la program. Pentru detalii, puteți întreba la adresa de email: [email protected].


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente