În regiunea Donețk, doi civili au fost uciși și alți 13 au fost răniți în urma bombardamentelor. Cele mai importante evenimente din a 426-a zi de război

rusia ucraina
Foto:ua.depositphotos.com

Astăzi este a 426-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În apropierea Moscovei au fost găsite trei drone căzute. Potrivit TASS, trei drone nemarcate căzute au fost găsite în diferite zone. Presa rusă transmite că unul dintre aparate se află nu departe de locul prăbușirii unei rachete cu explozibili, descoperită cu o zi înainte.

🟣 Situația din Marea Neagră s-a schimbat. Numărul navelor rusești a crescut. Începând de la ora 10.30, marți, 25 aprilie, șapte nave ale armatei ruse sunt în alertă, inclusiv două purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, au informat Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. În Marea Azov există o navă a armatei ruse, în Marea Mediterană există până la patru nave ale militarilor ruși, dintre care trei sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, precizează autoritățile ucrainene.

🟣 În regiunea Donețk, doi civili au fost uciși și alți 13 au fost răniți în urma bombardamentelor. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației militare regionale (AMR) Donețk. Potrivit lui Kârâlenko, două școli, o clădire cu două etaje și 15 case private au fost avariate.

🟣 Anchetatorii documentează consecințele unui atac cu rachete S-300 al militarilor ruși asupra regiunii Harkiv. Procuratura Generală a început deja procedurile. Despre asta informează Poliția Națională a Ucrainei. O persoană a devenit victimă în urma bombardării muzeului din regiune. Autoritățile ucrainene transmit că a fost declanșată o anchetă preliminară pentru încălcarea legilor și regulilor războiului, care implică omor premeditat.

🟣 Marea Britanie a trimis proiectile cu uraniu pentru tancurile Challenger 2 în Ucraina, a declarat subsecretarul britanic al Apărării James Hippie într-un răspuns scris la întrebările deputatului Kenny MacAskill de la partidul scoțian Alba. Când a fost întrebat câte ochiuri de uraniu a furnizat Marea Britanie Ucrainei pentru a fi folosite de tancurile Challenger 2 și câte dintre ele au fost deja folosite, ministrul adjunct a răspuns următoarele. „Am trimis mii de cartușe Challenger 2 în Ucraina, inclusiv cartușe perforante cu uraniu sărăcit. Din motive de securitate operațională, nu vom comenta performanța truselor livrate.”

Anterior, Marea Britanie a dăruit Ucrainei o escadrilă de 14 tancuri.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente