Victor Ciobanu a cucerit medalia de argint la Campionatul European de lupte greco-romane din Croația

339468173_1826840294365506_4679852089144189547_n (1)
Foto:Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Sportivul Victor Ciobanu a obținut medalia de argint în categoria de până la 60 de kilograme în cadrul Campionatului European de lupte greco-romane, rezervat seniorilor. Competiția s-a desfășurat în perioada 20-23 aprilie în orașul Zagreb din Croația.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Victor este sportiv în cadrul Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale. 

În luptele preliminare moldoveanul a învins adversarii din Germania, Franța și Turcia, iar în semifinală l-a surclasat pe un sportiv din Serbia. Lupta finală a disputat-o cu campionul european din 2020, Edmond Nazaryan, din Bulgaria, cedând în fața acestuia. 

Un alt sportiv din Republica Moldova Mihail Bradu s-a clasat pe locul 5, la categoria de 82 de kilograme. Sportivul Alexandrin Guțu a ocupat locul 4 în cadrul aceleași competiții, la categoria de 77 de kilograme.

Victoriile obținute de către luptătorii din Republica Moldova se datorează antrenorilor lotului naţional de lupte greco-romane, Mihail Cucu și Roman Zgardan. Pentru performanțele obținute, sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către minister.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente