Un muzeu din Maine oferă recompensă pentru persoana care va găsi un meteorit căzut săptămâna trecută în SUA

4509b
Foto:amsmeteors.org

Un muzeu din Maine, SUA, oferă 25 000 de dolari pentru rămășițele unui meteorit care a căzut săptămâna trecută, 8 aprilie, lângă granița dintre Statele Unite și Canada, transmite CNN.

Meteoritul, care era vizibil în plină zi și a creat un boom sonic, a fost detectat de radar, permițând Laboratorului NASA de cercetare și explorare a astromaterialelor să calculeze „câmpul împrăștiat”, adică spațiul unde ar putea fi găsite fragmente de meteorit.

Sursă: NASA

Darryl Pitt, șeful diviziei de meteoriți de la Maine Mineral & Gem Museum, a spus că este dornic să studieze orice fragment din meteorit, care ar putea conține informații valoroase despre sistemul solar. Recompensa de 25 000 de dolari este pentru prima bucată de meteorit găsită care cântărește 1 kilogram sau mai mult. De asemenea, Pitt a spus că muzeul ar fi dispus să plătească pentru orice specimen „indiferent de mărimea acestuia”.

„Găsirea de meteoriți în pădurile din Maine nu este simplă. Este o zonă slab populată, dar nu la fel de puțin populată ca locul unde cad majoritatea meteoriților – oceanul”, a spus Pitt.

La nivel mondial, de la opt până la 10 meteoriți sunt recuperați în fiecare an din sutele văzute căzând pe Pământ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente