Noutăți Cartier. Cărțile apărute în luna aprilie la Cartier, cu care să îți îmbogățești biblioteca

cărți
Foto:colaj/cartier.md

Aprilie aduce câteva noutăți din partea editurii Cartier, pentru că în această lună, editura a publicat încă patru cărți. Făcând parte din trei colecții diferite, ai posibilitatea de a alege între un roman, o carte istorică, Biblia etiopiană și un album al artistei plastice Elena Romanescu. Volume pentru diferite preferințe în materie de lectură.

# Romanul „Alt continent” de Ghenadie Postolache (Rotonda) – 139 de lei

Sursă: cartier.md

„Ghenadie Postolache este un profesionist al scrisului. O școală făcută la marii maeștri şi o mână care exersează permanent cu materiale dintre cele mai capricioase sunt argumentele necesare. Într-un alt sens, el este un lup singuratic al literaturii, fără a se încadra în vreun grup literar, fără a fi un scriitor-persoană publică. Un fel de sihastru, citindu-şi în chilia sa psalmii (cărţile religioase chiar sunt pe raftul întâi al bibliotecii personale) şi scriindu-și apocrifele, născute postmodernist din cărţi de religie, beletristică, istorie, filozofie…” (Mircea V. Ciobanu)

# Basarabia și nobilimea ei în secolul al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea (volumul I) de Vladimir Morozan (Cartier istoric) – 299 de lei

Sursă: cartier.md

„Produs al simbiozei dintre două culturi – românească şi rusească –, fulminanta şi «exotica» nobilime basarabeană a fost plămădită pe ideea loialităţii politice faţă de Imperiul Romanovilor, din care cauză nu a putut supravieţui colapsului acestuia. Profesorul Vladimir Morozan de la Universitatea din Sankt Petersburg, originar din Chişinău şi vlăstar al unui mic neam de boieri moldoveni, încearcă să reînnoade istoria Basarabiei din perioada dominaţiei ţariste prin prisma evoluţiei nobilimii sale. O carte erudită, scrisă pe baza materialelor din arhivele ruseşti, unde sunt concentrate masive de documente despre nobilimea basarabeană, multe dintre care fiind neaccesibile cercetătorilor noştri. Analiza atentă, migăloasă a faptelor, fără sincope interpretative, concluziile pertinente şi echilibrate caracterizează această binevenită contribuţie privind istoria Basarabiei din secolul al XIX-lea şi a nobilimii sale.” (Virgil Pâslariuc)

# Kebra Nagast (Biblia etiopiană), traducere din engleză de Felicia Andreca și Liviu Papuc (colecția Art) – 199 de lei

Sursă: cartier.md

„… o bijuterie de carte“ (Mircea Cărtărescu)

Kebra Nagast este o mare depozitară de legende și tradiţii, unele istorice și unele având un caracter pur folcloric, derivate din Vechiul Testament și din scrierile târzii rabinice, precum și din izvoare egiptene (atât păgâne, cât și creștine), arabe și etiopiene.

# Album de Eleonora Romanescu (colecția Art) – 599 de lei

Sursă: cartier.md

„Arta nu se limitează la reprezentarea lumii, ci o și formează… Pictorul este chemat să redea realitatea, să existe cu bucuriile și chinurile acesteia, cu tot ceea ce reprezintă semnificativ noțiunea de viață” . (Eleonora Romanescu)

Cărțile Cartier pot fi procurate în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente