Un nou training tehnic gratuit „Palo Alto Networks – Cortex XDR” pe platforma Academiei de Securitate Cibernetică a UTM

032-1-1-2048×1362

În era digitalizării, securitatea informatică își sporește frenetic importanța, devenind o prioritate majoră pentru Republica Moldova. Astfel, în tandem cu nevoile stringente din mediul academic și societate, pe segmentul “Cyber Security”, UTM în parteneriat strategic cu Xontech Systems continuă să livreze conținut de calitate, abordat dintr-o perspectivă didactică și praxiologică.

Astfel, în ziua de 12 aprilie a fost organizat un nou training tehnic, cu titlu gratuit, care i-a avut în calitate de experți-traineri, din România, pe domnii Teodor Fuica și Alex Duțu din cadrul Palo Alto Networks. Aceștia s-au axat pe componenta teoretico-practică, incluzând în agendă următoarele tematici:

# Capture the Flag (CTF) Palo Alto – Cortex XD. Reprezentată de o activitate în format ludic, în securitatea computerelor, acesta este un exercițiu în care „steagurile” sunt ascunse în secret în programe sau site-uri web vulnerabile.

# Palo Alto – Cortex XDR. Aplicație care integrează în mod nativ date de rețea, puncte terminale și cloud pentru a opri atacurile sofisticate.

# VM-Series 10.2. Firewall-uri virtuale din seria VM implementate în medii cloud multiple și hibride, publice și private.

# Panorama 10.2. Instrument ce oferă o vizualizare grafică interactivă a aplicațiilor, adreselor URL, amenințărilor, fișierelor de date și modelelor care traversează firewall-urile.

# Introducere în Cortex XSOAR.

# Scurtă prezentare a VM-Series în AWS/Azure/GCP.

# Introducere în Prisma Cloud (Computer Edition).

# O privire de ansamblu asupra Prisma SASE with Prisma Access and Prisma SD-WAN și o activitate pentru a demonstra modul în care VM-Series și Cortex XDR lucrează împreună pentru a proteja utilizatorii de atacul ransomware.

„Vrem ca aceste training-uri să fie ciclice, lunare, pentru a vă aduce expertiză valoroasă, care să vă ajute să luați decizii în funcție de situația parvenită.”, a declarat directorul general al companiei Xontech Systems, Andrian Cornei. În discursul său, a menționat că prin eforturile conjugate cu viitorul Centrul Național în domeniul Securității Cibernetice înființat la UTM și Palo Alto Networks vor aborda aspectul practic în conformitate cu ultimele tehnologii digitale împotriva atacurilor cibernetice.

În calitate de gazdă, prorectorul pentru Digitalizare al UTM, dar și Coordonatorul Strategic al Academiei de Securitate Cibernetică, dl Dinu Țurcanu, a anunțat că în toamna anului 2023, la UTM își va deschide ușile Hub-ul Național de Securitate Cibernetică, pe o suprafață de circa 1 500 m². În acest sens, din luna decembrie a anului 2022 a fost înființată Academia de Securitate Cibernetică, cu suportul proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, dar și cu jucătorilor cheie la nivel național – Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Agenția de Guvernare Electronică și respectiv, Universitatea Tehnică a Moldovei în calitate de gazdă. Exprimându-și împlinirea realizării, dl Țurcanu a anticipat activitatea prodigioasă în materie de instruiri și evenimente în cadrul noului HUB Cyber Security în curs de lansare.

Totodată, dl Prorector a punctat că datorită parteneriatelor strategice stabilite, susținerii donatorilor și partenerilor de dezvoltare, UTM contribuie la sporirea nivelului de informare/conștientizare și competențe în domeniul de securitate, dezvoltând cultura cibernetică la nivel național.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente