(video) Filip Kirkorov i-a îndemnat pe locuitorii din UTA Găgăuzia să o voteze pe candidata Partidului „ȘOR”

1831999026_0_58_2771_1616_1920x0_80_0_0_b2d28c9384f6229302f4483cc634cdf8
Foto: РИА Новости

Filip Kirkorov, cântăreț rus afiliat Kremlinului, a făcut agitație electorală pentru alegerile bașcanului Găgăuziei. Într-un videoclip publicat de Partidul „ȘOR”, artistul i-a îndemnat pe locuitorii Găgăuziei să o voteze pe candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia. Experții politici spun că agitația electorală făcută de cetățenii străini în interesul unui candidat este una ilegală și, în cazul respectiv, ea nu a fost făcută fără acordul Moscovei.

Filip Kirkorov a sugerat într-un videoclip găgăuzilor să o susțină în cadrul alegerilor din UTA Găgăuzia pe Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan al Găgăuziei. De asemenea, Kirkorov a spus că el ar fi prieten cu oligarhul fugar Ilan Șor.

„Sunt fericit că această minunată regiune poate astăzi să-și aleagă calea de dezvoltare împreună cu a noastră minunată Jenecika, Evghenia Guțul. Ea este parte a unei echipe profesioniste condusă de prietenul meu, Ilan Șor, în care sunt încrezător și vă îndemn și pe voi să aveți încredere în capacitățile sale de conducere, care pot transforma Găgăuzia într-o regiune de vis”, a declarat Kirkorov.

Valeriu Pașa, expert politic de la WatchDog, a declarat că mesajul cântărețului este o imixtiune în procesul electoral.

„Este o imixtiune in procesul electoral. Conform Codului electoral, agitația electorală făcută de cetățenii străini în interesul unui candidat este una ilegală. Eu sunt absolut sigur că Filip Kirkorov, ca și alți artiști ruși, nu face asta gratuit, respectiv o să fie interesant să vedem cheltuielile pentru această promovare. Dincolo de câți bani se achită, fără permisiunea Kremlinului, acei artiști care sunt finanțați la greu din bugetul de stat al Rusiei și sunt privilegiați nu fac agitație electorală în susținerea cuiva care nu este susținut de Kremlin. Este și asta un indicator al susținerii Kremlinului pentru anumiți politicieni”, a declarat Valeriu Pașa pentru PRO TV.

„Domnul Kirkorov nu o singură dată a fost implicat de așa-numiții geostrategi de la Kremlin în a promova imaginea unor proiecte politice. În cazul dat, acest proiect politic este Partidul «ȘOR». Anterior, am văzut cum l-a susținut pe Igor Dodon și pe socialiști. Iar Partidul «ȘOR» este cartea de bătaie a Moscovei”, a declarat Ion Tăbîrță, expert „IDIS VIITORUL”, pentru PRO TV.


Amintim că, în data de 28 iulie 2022, lui Filip Kirkorov i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente