Participă la un concurs internațional de fotografie dedicat cimitirelor evreiești și câștigă un premiu de 1 000 de euro

Jewish Cemetory_ example
Foto:jewishcemeteries.eu

Dacă ești student(ă) la universitate sau colegiu ori te interesează fotografia, îți propunem o oportunitate pentru tine. Fie că este vorba de documentarea directă sau de o interpretare artistică, prin concurs internațional de fotografie dedicat cimitirele evreiești, poți colecta poveștile acestor locații din Moldova.

Concursul se desfășoară în perioada septembrie 2022-aprilie 2023, iar ultima zi de înregistrare a dosarului este 30 aprilie a acestei luni. Pentru realizarea imaginilor, participanții și participantele pot folosi obiectiv cu ochi de pește, teleobiectiv sau unul normal, un aparat foto digital, pe film, Polaroid ori cu orificiu. 

Concursul face parte din programele educaționale de sensibilizare și de inițiere a unor discuții critice cu privire la istoria ultimelor secole, consolidarea interesului spre studierea istoriei evreilor din localitate şi a fenomenului Holocaustului. Scopul concursului este combaterea prejudecăților, xenofobiei şi antisemitismului prin promovarea gândirii critice și a culturii neuitării.

„În general cimitirele evreiești pot transmite multă informație, însă de mult ori sunt într-o stare avansată de degradare și se pierd mult din patrimoniul existent și nu păstrează decât fragmente pentru localnici. Spre exemplu, monumentele din cimitirele basarabene sunt deosebit de bogate în decorațiuni, unde s-a utilizat pietrei de calcar care ușor pot fi manevrate, precum și crete sub forme unicale. Datorită acestui fapt, multe pietre funerare vechi au o mare valoare artistică, atrăgând maeștrii artelor plastice. Astfel, ne dorim să avem o colecție de fotografii unice, care vor păstra istoria cimitirelor evreiești”, au menționat organizatorii.  

Lucrările câștigătoare vor fi alese de către un juriu format din trei fotografi profesioniști, iar primele zece imagini care vor fi considerate cele mai bune vor fi tipărite și expuse în locuri prestigioase din mai multe țări ale lumii.

Pentru premiul întâi se va oferi un certificat cadou în valoare de 1 000 de euro, care va putea fi folosit pentru procurarea unui aparat foto ori video. Premiul pentru locul doi este un certificat în valoare de 600 de euro, iar pentru locul trei – un certificat de 400 de euro.

Mai multe despre regulile, condițiile și modul de participare în cadrul concursului aflați AICI

Persoană de contact: Ion Ungureanu, tel. 079557732, email: [email protected].


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente