(video) Fondatorul „Bismobil Kitchen” a evadat, după ce urma să revină în penitenciar. Este căutat de poliție pentru a fi reținut

fondatorul-„Bismobil-Kitchen-920×518
Foto:ZdG

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) informează că fondatorul „Bismobil Kitchen” a evadat, după ce urma să revină în penitenciar.

Ca urmare a solicitării procurorului PCCOCS, fondatorul „Bismobil Kitchen” urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu.

Potrivit PCCOCS, acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. După ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru a nu fi recunoscut și a evadat.

La moment, acesta este căutat de Poliția Republicii Moldova pentru a fi reținut.

În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 de milioane de lei, cu 158 de victime în Moldova. Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Potrivit anticoruptie.md, Mihail Şaran, proprietarul companiei Bismobil Kitchen, care a a pus în aplicare o schemă prin care își însușea banii clienților, fără să le livreze mobila comandată de aceștia, a fost plasat la sfârșitul lunii ianuarie în arest preventiv pentru 20 de zile, în penitenciarul numărul 13 din capitală. Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reţinut la Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce încerca să plece din ţară.


Amintim că pe data de 23 ianuarie 2023, Ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut fondatorul unei companii din Moldova de fabricare a mobilei, după ce acesta ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei.

Pe 28 ianuarie 2023 au fost reținute cinci persoane în dosarul escrocheriilor denumit generic „Bis Mobil Kitchen”.

La data de 4 aprilie, au avut loc percheziții, după eliberarea acestuia din arest preventiv – ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente