Viitorii designeri de interior ai FUA-UTM și-au expus lucrările în salonul de artă „Creația în design”, la Biblioteca Națională a Moldovei

r-9-2048×1362

Salonul de Artă cu genericul „Creația în design” deschis în spațiul expozițional „Colecția de artă și hărți” al Bibliotecii Naționale a Moldovei a inclus o minunată expoziție de lucrări grafice realizate de studenții specialității „Design interior”, Departamentul Urbanism și Design Urban, Facultatea Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei.

Expoziția prezintă o selecție de lucrări grafice (desene, sketch-uri, compoziții în culoare, proiecte de design interior), realizate de studenți sub egida cadrelor didactice ale programului „Design interior” – lect. univ., dr. Liliana Platon, șefă Departament UDU; asist. univ., drd. Inga Mațcan-Lîsenco; lect. univ., dr. Tatiana Filipski; asist. univ. Stela Plămădeală; asist. univ. Elena Zagaevschi; asist. univ. Ilie Cebanița; asist. univ. Alexandr Cozacenco.

Conceptul general al lucrărilor este bazat pe creativitatea artistică în procesul de concepere și exprimare a designului interior, considerat o prerogativă importantă în dezvoltarea segmentului de specialitate. Fiind într-o continuă evoluție tehnică și artistică, domeniul designului interior impresionează tot mai mult prin soluții plastice și imagini grafice realizate manual sau digital în procesul de lucru. Considerând că lucrările de design pot fi plasate în categoria celor de arte plastice prin abordarea compozițională, coloristică și grafică, propunem o combinație expozițională inedită care confirmă și demonstrează armonia acestei conexiuni.

În cadrul expoziției sunt prezentate 30 de desene grafice și Sketch-uri în design, realizate în tehnică mixtă, 10 planșe care reprezintă proiecte de design interior a diferitor categorii de spații; 13 lucrări de pictură în tehnica uleiului pe pânză (natură statică, compoziții inspirate din flora și fauna), 9 lucrări grafice ce prezintă compoziții decorative, stilizate și abstracte realizate în pastel, creion, rapidograf ș.a.

Expoziția poate fi vizitată până la 30 aprilie 2023, spațiul expozițional, Sala artă și hărți, blocul II, etajul I (str. 31 august 1989, 78).

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente