Patru distribuitori de servicii media audiovizuale au fost amendați și avertizați public pentru încălcările efectuate

tv
Foto:Nabil Saleh

Consiliul Audiovizualului (CA) a anunțat că patru distribuitori de servicii media audiovizuale de televiziune au fost sancționați și avertizați din cauza încălcărilor efectuate în activitatea lor. Decizia a fost luată în cadrul ședinței consiliului din 31 martie 2023.

Astfel, „OLDIMA” SRL a fost sancționată cu 14 000 de lei și a primit o avertizare publică pentru trei încălcări realizate. La fel, distribuitorii media audiovizuale „TV-BOX” SRL și „TVOTT” SRL au fost avertizați public pentru că mai puțin din jumătate dintre posturile retransmise de aceștia sunt în limba română. De asemenea, „TERINIS-PLUS” SRL a primit o avertizare publică din cauza că nu a difuzat un post de televiziune obligatoriu spre includere în grila TV.

Potrivit informațiilor, controlul a vizat respectarea ofertelor de servicii media audiovizuale retransmise de distribuitori, a drepturilor de autor și a celor conexe, a cotei de 50 % de servicii media în limba română și cu subtitrare/dublare în limba română, a listei serviciilor media audiovizuale „must carry” și a prevederilor art. 17, care prevede protejarea spațiului audiovizual național.

Conform comunicatului, 10 distribuitori de servicii media audiovizuale au fost supuși acestui control: „ARAX-IMPEX” SRL, „TV-BOX” SRL, „OLDIMA” SRL, „TVOTT” SRL, „ORANGE MOLDOVA” SA, „SUN COMMUNICATIONS” SRL, ÎM „MOLDCELL” SA, „BETATVCOM” SRL, „TERINIS-PLUS” SRL și „MOLDTELECOM” SA.

Prin urmare, monitorizarea a arătat că distribuitorii de servicii „ARAX-IMPEX” SRL, ÎM „ORANGE MOLDOVA” SA, „SUN COMMUNICATIONS” SRL, ÎM „MOLDCELL” SA, „BETATVCOM” SRL, „MOLDTELECOM” SA respectă prevederile legislației.


Amintim că, în această săptămână, Consiliul Audiovizualului a sancționat cinci posturi TV cu o sumă totală de 219 000 de lei.

La fel, instituția a informat că Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a dat câștig de cauză acesteia în cazul unei decizii din 16 mai 2022, prin care RTR Moldova a fost amendat cu 13 000 de lei pentru difuzarea, în orele de maximă audiență, a știrilor ce induc în eroare opinia publică și admit speculații referitor la anumite aspecte lingvistice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente