Volodâmâr Zelenski a impus sancțiuni contra a peste 230 de cetățeni ai Rusiei. Cele mai importante evenimente din a 402-a zi de război

război
Foto:General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Astăzi este a 402-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Centrului pentru Rezistență Națională a Ucrainei a declarat că rușii plănuiesc să deporteze ucrainenii din teritoriile ocupate ale Ucrainei prin intermediul unor tribunale false.

„Săptămâna trecută, administrația teritoriilor ocupate temporar a anunțat despre crearea unor instanțe false care sunt de fapt necesare pentru a imita domeniul judiciar. Fiecare hotărâre a unei astfel de instanțe este nulă de drept, iar cu ajutorul acesteia, ocupanții intenționează să deporteze ucrainenii în zone îndepărtate. Astfel, instanțele vor pronunța pedepse pentru cei pe care inamicul îi suspectează de neloialitate în temeiul articolului «extremism»”, a explicat CRN.

🟣 Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a impus sancțiuni contra a peste 230 de cetățeni ai Rusiei și a peste 350 de companii ruse. Sancțiunile vor dura 10 ani.

Sub sancțiuni a nimerit soția și fiul vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, mama gimnastei Alina Kabaeva, Liubov Kabaeva, fiica șefului Ceceniei, Ramzan Kadârov, Tabarik Kadârova și alte persoane.

🟣 Rușii au bombardat orașul Herson, omorând o persoană. Acest lucru a fost anunțat de către autoritățile orașului: „Ocupanții au bombardat din nou regiunea Herson, există o persoană moartă și una rănită”, se arată într-o postare pe contul de Telegram a administrației din Herson.

Sursă: Telegram/Parchetul Regional Herson

🟣 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat dur acordarea permisiunii Rusiei de a prezida Consiliul de Securitate al ONU.

„Din păcate, avem și știri care sunt evident absurde și distructive. Astăzi, o țară teroristă a început să prezideze Consiliul de Securitate al ONU. Ieri, armata rusă a ucis un alt copil ucrainean, un băiețel de cinci luni. Părinții săi sunt răniți. Unul dintre sutele de bombardamente pe care un stat terorist le efectuează în fiecare zi. Și, în același timp, Rusia prezidează Consiliul de Securitate al ONU”, a spus Zelenski în timpul unui mesaj video.

🟣 Autoritățile ucrainene au declarat că rușii au lovit astăzi și orașul Avdiivka, rachetele distrugând o clădire administrativă și o instalație de infrastructură.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente