Rezultatele perchezițiilor CNA la postul de frontieră al ANSA la Giurgiulești. Oamenii legii au ridicat mijloace financiare în diferită valută

cna
Foto:CNA

În urma perchezițiilor efectuate la sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor 11 bănuiți, ofițerii Direcției generale teritoriale SUD a CNA și procurorii anticorupție au fost ridicate mijloace bănești în valută diferită.

Au fost ridicate următoarele valute:
# 13 625 de euro;
# 1 320 de dolari;
# 148 000 de lei;
# 5 300 de lei românești;
# 30 600 de hrivne;
# 1 000 de lire sterline;
# 760 de lire turcești;
# 1 200 de ruble rusești.

Totodată, au fost ridicate telefoanele mobile ale bănuiților, dar și mai multă tehnică de calcul. Astăzi, 31 martie, procurorii anticorupție urmează să depună demersuri prin care vor solicita arestarea preventivă a celor 11 persoane reținute.

Amintim că ieri, 30 martie, Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a Consiliului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au reținut 11 angajați ai ANSA pentru 72 de ore. Aceștia sunt bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente