(CV) Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți de Parlament în funcții de membri ai CSM

generala foto cu CSM
Foto:captură ecran/privesc.eu

Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți în funcții de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru un mandat de șase ani. Parlamentul a votat în cadrul ședinței de astăzi, 30 martie, numirea acestora. Doar acești trei candidați non-judecători au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting.

CSM-ul va deveni funcțional cu doar patru membri (trei non-judecători și Nina Cernat – magistrata care continuă să-și exercite atribuțiile de membru al CSM până la următoarea ședință a Adunării Generale a Judecătorilor, unde ar urma să fie aleși membrii permanenți ai CSM din rândul judecătorilor), a explicat, pentru Ziarul de Gardă, președinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Olesea Stamate.

Vedeți mai jos CV-urile noilor membri ai CSM.

Tatiana Ciaglic

Sursă foto: captură ecran/privesc.eu

Ion Guzun

Sursă foto: captură ecran/privesc.eu

Alexandru Postica

Sursă foto: captură ecran/privesc.eu

În total, 12 candidați au trecut prin procesul de verificare a integrității financiare și etice, desfășurat de Comisia Pre-Vetting, pentru a putea deveni eligibili să ocupe o funcție de membru în CSM. Doar Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting.

Conform ZdG, noul CSM pentru a fi pe deplin funcțional trebuie să fie format din șase judecători, aleși prin vot secret de către Adunarea Generală a Judecătorilor, și șase non-judecători, numiți de Parlament.

Taguri: #Parlament2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente