Noi restricții de circulație au fost impuse în capitală. Traficul se suspendă pentru două luni pe o stradă

Drum-reparații-diez
Foto:#diez

Poliția Republiciii Moldova informează că în perioada 28 martie – 31 mai se suspendă traficul rutier pe strada 31 August 1989, tronsonul cuprins între străzile Aleksandr Pușkin și Mihai Eminescu.

Potrivit informațiilor, restricțiile au fost impuse din cauza desfășurării unor lucrări.

În acest context, Poliția Republicii Moldovă solicită tuturor participanților la traficul rutier să ocolească zona respectivă și să se conformeze indicațiilor agenților de circulație.


Anterior, Primăria Municipiului Chișinău a anunțat despre faptul că de marți, 28 martie, circulația rutieră va fi sistată pe tronsonul dintre Aleksandr Pușkin și Mihai Eminescu, menționând că suspendările se fac pentru a putea continua lucrările de reabilitare totală a străzii 31 august 1989.

Respectiv, rutele de troleibuz și autobuz, care traversează strada 31 august 1989, sunt redirecționate pe străzile adiacente, după cum urmează:
― Troleibuze:
# unitățile de pe rutele nr. 7, 16, 25, 32 vor circula până la strada Alexei Mateevici;
# ruta nr. 30 ‒ de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Vasile Alecsandri, str. București, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit;
# rutele nr. 4, 10, 12 își reiau circulația pe traseul stabilit;
― Autobuze:
# ruta nr. 26 ‒ în direcția spre sectorul Râșcani: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit.


Amintim că în data de 17 martie, în timpul lucrărilor de reparație pe strada 31 August 1989 din centrul capitalei, lucrătorii au descoperit două insule cu pavaj vechi, caldarâm. Astfel, câteva zile în urmă, pe 21 martie, Agenția Națională Arheologică a început lucrările de cercetare a acestuia. Autoritățile au declarat că lucrările arheologice vor dura două săptămâni.

Aici găsiți mai multe detalii privind caldarâmul descoperit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente