EXIMBANK, alături de tineri în campania Global Money Week 2023

the_main_picture

EXIMBANK s-a alăturat și în acest an celebrării Global Money Week, care are drept obiectiv educarea financiară a tinerei generații. Fiind convinsă de importanța abordării prin prisma implicării, EXIMBANK alege să aducă propriul aport și tradițional urmează bunele practici ale Grupului Intesa Sanpaolo – cel mai important grup bancar din Italia și lider mondial în ceea ce privește impactul social, din care face parte și se implică activ de mai mulți în cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare.

La ediția Global Money Week din această primăvară peste 100 de studenți de la USM și ASEM au participat la două sesiuni de informare cu subiectul „Valorile Mobiliare de Stat”. Tinerii au avut parte de instruiri interactive pregătite de către specialistul EXIMBANK, Mihail Ceclu, dealer în cadrul Oficiului Dirijare Active şi Pasive, Departament Trezorerie şi DAP. Participanții au aflat despre etapele procesului de cumpărare a Valorilor Mobiliare de Stat, avantajele acestor investiției precum și impozitarea veniturilor obținute din deținerea VMS.

În cadrul prezentării a fost ilustrat în detalii procesul de deservire a clienților băncii pe piața VMS, iar tinerii la rândul lor au venit cu o serie întrebări.

Educația financiară este nemijlocit un subiect foarte important, mai ales în rândul tinerilor, care reprezintă viitorul acestei țări. În timp ce economia este un factor cheie pentru bunăstarea fiecăruia, inclusiv a statului, au conchis studenții prezenți la curs.

Cezara: „Este important să cunoaștem și despre alte posibilități de investiții pentru că aparent credem că avem puține surse unde am putea investi, iar generația tânără știe mai mult de depozite, pe când Piața Valorilor Imobiliare de Stat este un sector aparte, pe care nu neapărat toți îl cunosc”.

Tinerii s-au arătat plăcut surprinși că chiar și ei în calitate de studenți ar putea investi în Valorilor Mobiliare de Stat.

Adriana: „Eu am aflat că oricine poate investi în VMS și cum lucrează acest segment de piață. Și cred că educația financiară este un aspect foarte important pentru orice student și nu doar. Noi toți avem necesități financiare. Odată ce căpătăm cunoștințe finaciare putem intra in lumea matură mult mai pregăți pentru ai face față”.

Studenții au apreciat în mod special că sesiunile desfășurate de EXIMBANK vin să completeze lectiile teoretice de care au parte la universitate, având astfel un impact important în creșterea lor profesională.

De asemenea, pe parcursul Global Modey Week, circa 20 de copii ai angajaților EXIMBANK au avut parte de un weekend interactiv unde și-au dezvoltat deprinderile finaciare în cadrul unui curs educativ despre Educația Financiară și Antreprenoriat.

„Micii economiști” au fost ghidați în lumea cunoștințelor financiare unde au aflat mai multe despre apariția banilor, care sunt sursele de venit și cheltuielile unei familii, cum adunăm banii în pușculiță și desigur au fost provocați să pună bazele unei mini afaceri pe înțelesul lor.

Global Money Week este o mișcare globală de creștere a nivelului de educație financiară în rândul tinerilor la care participă activ aproximativ 176 de țări. Tema Global Money Week pentru anul 2023 este „Plan your money, plant your future” (Planifică-ți banii, plantează-ți viitorul).

Despre EXIMBANK

EXIMBANK reprezintă o bancă comercială universală, oferind servicii de calitate atât pentru segmentul corporativ, care activează în toate ramurile economiei naţionale pe întreg teritoriul ţării, cât şi pentru segmentul retail. În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), EXIMBANK oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte, precum operaţiuni cu carduri bancare („MasterCard Inc.” şi „Visa Inc.”) şi produse bazate pe tehnologii IP (Internet-banking „EXIMBANK-ONLINE”, Mobile Banking).
Web site: https://eximbank.md/ro
Facebook: @EximbankMoldova

Despre Grupul Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo este cel mai important grup bancar din Italia – care servește familiile, întreprinderile și economia reală – cu o prezență internațională semnificativă. Modelul de afaceri distinctiv al Intesa Sanpaolo o face un lider european în Wealth Management, Protection & Advisory, foarte concentrat pe digital și fintech. O bancă eficientă și rezistentă, beneficiază de fabricile sale de produse deținute în totalitate în managementul activelor și asigurări. Angajamentul puternic ESG al Grupului include acordarea de 115 miliarde EUR în împrumuturi de impact până în 2025 comunităților și pentru tranziția ecologică și 500 milioane EUR în contribuții pentru a sprijini persoanele cele mai nevoiașe, poziționând Intesa Sanpaolo ca lider mondial în ceea ce privește impactul social. Intesa Sanpaolo se angajează la Net Zero până în 2030 pentru propriile emisii și până în 2050 pentru portofoliile sale de împrumuturi și investiții. Patron angajat al culturii italiene, Intesa Sanpaolo și-a creat propria rețea de muzee, Gallerie d’Italia, pentru a găzdui moștenirea artistică a băncii și ca locație pentru proiecte culturale prestigioase.

Web site:https://group.intesasanpaolo.com/en/
News: https://group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news 
Twitter: @intesasanpaolo
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/intesa-sanpaolo/
Facebook: @intesasanpaolo
Instagram: @intesasanpaolo

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente