(video) Prima publicitate care a fost difuzată la televizor. Costul acesteia a fost de 9 dolari

image (1)
Foto: captură de ecran

Se vorbește foarte mult despre publicitățile TV, despre cum se realizează sau care sunt costurile. Dar câți dintre noi cunosc când au apărut reclamele TV? În acest articol vă povestim despre prima publicitate care a fost difuzată la televizor.

# 1939 ‒ prima publicitate neautorizată din lume

Potrivit impress.co.uk, deși nu sunt considerate primele reclame, NBC (SUA) a lansat câteva reclame de probă în timpul unui meci al echipei Brooklyn Dodgers în 1939.

Acestea au fost realizate totuși înainte ca Federal Communications Commission (FCC) să fie autorizată și să perceapă bani în scopuri comerciale. Din acest motiv, oficial, nu sunt cunoscute ca publicități TV.

# 1941 ‒ prima publicitate legală din lume

La 1 iulie 1941, la New York, postul WNBT (acum canalul patru WNBC) a difuzat o reclamă înainte de un meci de baseball. Aceasta făcea referire la ceasurile de producție Bulova.

În spotul publicitar de 10 secunde se putea vedea un ceas cu cadranul în interiorul unei hărți alb-negru a Statelor Unite ale Americii, cu titlul Bulova Watch Time. „America merge după timpul Bulova”, este relatat la final. Se estimează însă că doar câteva mii de oameni au fost martori la acest eveniment.

Publicitatea a costat 9 dolari, 5 dolari pentru producție și 4 dolari emisie. Costul estimativ actual al acestei reclame ar fi de aproximativ 182,39 dolari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente