O mină a explodat pe coasta Mării Negre, în zona Odesei. Cele mai importante evenimente din a 396-a zi de război

razboi
Foto: Алексей Кулеба

Astăzi este a 396-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În această dimineață, armata rusă a bombardat din nou orașul Kupeansk. Una dintre rachete a lovit un bloc de locuințe de cinci etaje. Acest fapt a fost raportat pe canalul de Telegram al Procuraturii Generale, relatează unian.net.

🟣 O mină a explodat pe coasta Mării Negre, în zona Odesei. Mina a fost adusă la mal de o furtună. Ieri, 25 martie, autoritățile locale au informat oamenii să nu meargă pe coastă, deoarece există pericol. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Administrației militare regionale Odesa, nicio persoană nu a decedat și nici nu a fost rănită.

🟣 A crescut bilanțul victimelor atacului cu rachete lansat de trupele ruse în Zaporijjea de la 22 martie. Potrivit Administrației regionale de stat din Zaporijjea, un tânăr născut în 2004 a decedat.

Pe 22 martie, armata rusă a lansat șase rachete în oraș asupra orașului Zaporijjea. Au fost lovite două clădiri rezidențiale.

🟣 Armata rusă a lansat un atac aerian cu rachete asupra a două clădiri înalte din Avdiivka. Despre acest articol a fost raportat de șeful Biroului Prezidențial ucrainean, Andri Ermak.

🟣 În ultimele 24 de ore, armata rusă a tras peste 200 de obuze în timpul bombardării regiunii Herson. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației militare regionale Herson, Oleksandr Prokudin.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente