(foto) Am mers la Festivalul Internațional al Zmeielor din comuna Rosà din nordul Italiei și vă arătăm cum a fost

Design-fara-titlu-38
Foto:#diez

Festival Internazionale degli Aquiloni a Rosà este un festival internațional care strânge într-o comună din nordul Italiei sute de iubitori de zmeie zburătoare. Evenimentul este desfășurat anual în perioada 18-19 martie, iar cetățeni din diferite țări se întâlnesc aici pentru a-și arăta creațiile și pentru a se cunoaște mai bine cu alți iubitori de zmeie.

Festivalul reușește să strângă copii și adulți, băștinași și oameni veniți de peste hotarele țării, femei și bărbați, persoane în etate și tineri. Toți participă la acest eveniment frumos, unde pot admira nu doar cum zmeiele levitează pe bolta albastră a cerului, dar mai au parte de spectacole muzicale și dansuri tradiționale asiatice – zonă de unde și provine acest tip de activitate.

În același timp, festivalul este o competiție, deși aici sunt prezenți și oameni curioși doar să-l vadă. Cei care concurează au adus cu ei la eveniment zmeie hand-made făcute de ei înșiși. Creațiile au fost înălțate și prezentate unui juriu, dar și publicului, pentru ca mai apoi să fie aleși câștigătorii, care primesc premii. De asemenea, în acest an, pentru prima dată intrarea la festival a fost contra cost – 1 euro.

Mai jos, vedeți câteva imagini de la acest festival unde a fost prezentă una dintre reporterele de la #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente