(doc) PAS are un nou deputat în Parlament. Cine este Gheorghe Cojoc și ce avere declară

Gheorghe Cojoc PLDM
Foto:Gheorghe Cojoc/Facebook

Gheorghe Cojoc îi va înlocui în fracțiunea PAS din Parlament pe Artur Mija, după ce ultimul și-a dat demisia din motiv că a fost numit secretar general al Guvernului. Mandatul lui Gheorghe Cojoc a fost validat de Curtea Constituțională.

La ședință au participat vicepreședintele CEC, Pavel Postica și reprezentanți ai Parlamentului. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a validat mandatul deputatului sus-numit.

Gheorghe Cojoc

Gheorghe Cojoc s-a născut în anul 1959. El este președintele organizației teritoriale PAS, Basarabeasca. În perioada 1999 – 2013 a fost specialist principal în Consiliul Județean Lăpușna, secretar al raionului Basarabeasca. Potrivit site-ului PAS, Cojoc este în prezent liber profesionist. Noul deputat pe lista PAS în Parlament deține studii la Universitatea de Stat din Moldova.

Menționăm că, Gheorghe Cojoc a fost membrul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). De asemenea, a fost consilier raional PLDM, iar în 2017 a fost desemnat secretar al Asociației Aleșilor Locali Basarabeasca a PLDM.

Conform declarației sale de avere depuse la Comisia Electorală Centrală pentru alegerile parlamentare din 2021, Cojoc a indicat că, timp de doi ani, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, a avut un venit total de 76 500 de lei (aproximativ 3 187,5 lei pe lună).

Veniturile sale au fost constituite din salariu (33 000 de lei) și indemnizație (43 500 de lei).

De asemenea, acesta a declarat și un apartament de 33,4 metri pătrați, dobândit în 2014 cu 19 030 de lei.

 

Taguri: #Parlament2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente