Ți-ai făcut planurile deja? Recomandări de evenimente pentru marți, 21 martie

evenimente
Foto: Unsplash/Devin Avery

Mâine, 21 martie, în toată lumea este marcată Ziua internațională a poeziei, iar cu această ocazie, Chișinăul va mișuna de evenimente dedicate acesteia. În acest articol am selectat câteva dintre ele, la care am adăugat și manifestații pentru persoanele care nu sunt pasionate de poezie.

# Recital de poezie la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi”

Sursă: Facebook/Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi”

Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” organizează în recital de poezie cu genericul „Pe aripi de poezie”. Vor evolua elevii claselor a IV-a împreună cu învățătorii și părinții. Recitalul se încadrează în suita de activități realizate de către Cenaclul „Prietenii muzelor”, moderat de scriitoarea Nina Soroceanu. Regalul de poezie va fi însoțit și de un recital de muzică pe versuri de poeți moldoveni, susținut de studenta anului III, Facultatea „Management artistic și Culturologie”, AMTAP.

Evenimentul va începe la ora 11.00 în incinta bibliotecii, Sala de Manifestații, etajul II (str. Grădinilor, numărul 21).

# Recital de poezie la Biblioteca „Târgu-Mureș” 

Sursă: Facebook/Biblioteca „Târgu Mureş”

Biblioteca „Târgu Mureş” (bd. Moscovei, numărul 8) îşi invită, începând cu ora 14.00, toți cititorii, dar şi toţi prietenii bibliotecii, la celebrarea Măriei sale Poezia – forma de artă care transmite valorile cele mai intime ale diverselor culturi.

Programul va cuprinde:
# întălnire cu Maria Anton, actriţă la Teatrul Republican „Luceafărul”;
# recital de poezie;
# expoziție de carte „Oriunde, oricând / Poezia nu moare… / Ea-i dor și frământ / E taina cea mare” (vers: I. Căpiță).

# Expoziție de publicații în franceză

Sursă: Facebook/Biblioteca Naţională a Republicii Moldova 

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Universitatea Liberă Internațională din Moldova, organizează evenimentul de inaugurare a expoziției „Noile lecturi în limba franceză”, cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei.

Evenimentul de inaugurare va avea loc mâine, 21 martie, ora 12.00, la blocul central, strada 31 August 1989, numărul 78 A, spațiul expozițional, parter.

Expoziția inserează documente în limba franceză din domeniile: literatură, critică literară, lingvistică, cultură și civilizație franceză. Vor fi expuse ediții de referință, monografii, opere literare, documente editate în franceză pe teritoriul Republicii Moldova, recepționate prin achiziții, schimb internațional de publicații și donații de la diverși parteneri de dezvoltare ai Bibliotecii Naționale.

# Recital de poezie

Sursă: Facebook/Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

De ziua poeziei, 21 martie, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, va fi organizat un recital de poezie. Acesta va fi susținut de unii dintre cei mai importanți poeți tineri de la noi, laureați ai premiului de debut oferit de instituție.

Evenimentul va începe la 16.00, iar printre invitați, se numără:
# Veronica Ștefăneț;
# Dan Negară;
# Artiom Oleacu;
# Augustina Visan;
# Maria Ivanov.

# Expoziția „Salonul de Primăvară 2023”

Sursă: Facebook/ Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova

Expoziția Salonul de Primăvară face parte din categoria manifestărilor artistice anuale organizate de către Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, în cadrul ediției din anul 2023, expoziția prezintă publicului lucrările a circa 100 de artiști afirmați în genurile picturii, sculpturii, artelor decorative și graficii. Sunt expuse lucrări care surprind publicul prin măiestria în abordarea tehnicilor tradiționale, precum și avântul experimentului artistic.

Expoziția va fi deschisă până la data de 2 aprilie și se află pe strada Ștefan cel Mare, numărul 3.

# Spectacolul „Hamlet”

Sursă: Facebook/Teatrul Geneza Art

Tragedia „Hamlet” valorifică un subiect bine cunoscut, cu reflecții profunde, care pune în dilemă problema vieții și a morții, conturează veșnica luptă a moravurilor, relații de complot și conflicte, amoroase și politice.

Evenimentul se va desfășura la Teatrul Geneza Art din Chișinău. Piesa de teatru începe la ora 19.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 350 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente