Competiții intelectuale, dezbateri cu funcționari și vizite în teritoriu. Participă la Săptămâna Internațională a Educației Financiare

Bani
Foto: depositphotos.com

În contextul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week), o inițiativă în care sunt implicate 176 de țări, Ministerul Finanțelor va organiza o serie de activități care au drept scop conștientizarea importanței și rolului educației financiare.

Vor fi desfășurate două concursuri intelectuale: FINTRIVIA și Cupa Ministrei Finanțelor la Jocuri Intelectuale. Ambele evenimente presupun o competiție deschisă între echipele participante, care vor răspunde la întrebări legate de domeniul finanțelor publice (buget, taxe, inclusiv vamale).

Serviciul Fiscal de Stat și-a planificat organizarea unei sesiuni de dezbateri cu participarea elevilor de la Liceul Teoretic „Aristotel”, dedicată subiectului privind mecanismul desemnării procentuale (mecanismul 2 %).

Serviciul Vamal va pregăti sesiuni de informare, vizite și excursii în teritoriu pentru liceeni și studenți din Cahul, Bălți, Rezina, Chișinău, Râșcani și Căușeni.

Veronica Sirețeanu va merge în două licee și patru universități din Chișinău, unde va avea discuții cu elevi și studenți despre finanțe publice.

Evenimentele vor avea loc în perioada 20-26 martie.


Global Money Week este o mișcare globală de creștere a nivelului de educație financiară în rândul tinerilor. Tema proiectului Global Money Week2023 este „Plan your money, plant your future” (Planifică-ți banii, plantează-ți viitorul).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente