Cinci evenimente pentru un început de săptămână frumos. Unde ieșim pe 20 martie

evenimente oportunitati birou colegi oficiu
Foto:Brooke Cagle

Specialiștii spun că echilibrul dintre muncă și odihnă este esențial pentru sănătatea emoțională. Dacă vrei să începi săptămâna frumos, nu rata activitățile ce îți vor oferi o doză de inspirație. Echipa #diez a selectat cele mai interesante evenimente la care poți să-ți petreci timpul luni, 20 martie.

# Salonul de Primăvară

Sursă: Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova

Expoziția „Salonul de Primăvară” face parte din categoria manifestărilor artistice anuale organizate de către Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova.
Anual expoziția marchează simbolic o deschidere artistico-sprituală și un nouă etapă în traseul căutărilor artistice.
În cadrul ediției din anul 2023, Expoziția Salonul de Primăvară prezintă publicului lucrările a circa 100 de artiști afirmați în genurile picturii, sculpturii, artelor decorative și graficii. Sunt expuse lucrări care surprind publicul prin măiestria în abordarea tehnicilor tradiționale, precum și avântul experimentului artistic.
Expoziția este deschisă pentru public începând cu ora 15.00.

# Galina Cantor-Molotov – pictură, artă decorativă și scenografie

Sursă: Fest.md

Galina Molotov, pictoră-scenografă la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, creează păpuşi şi predă lecţii de scenografie în ţară şi peste hotare, inclusiv la Paris. O expoziţie personală a artistei poate fi admirată la Muzeul Național de Artă al Moldovei în perioada 9 februarie 2023 – 5 martie 2023. La expoziție vor fi prezentate păpuși de teatru, tapiserii, pictură. 

# Auto cinema

autocinema.md

Începând cu ora 23.00, poți viziona filmul de groază Deadly Still.

Un accident neașteptat obligă un grup de tineri să se oprească într-o casă veche, unde, spre surprinderea lor, printre numeroasele fotografii înfiorătoare găsesc o imagine cu mașina lor distrusă.

Mai multe detalii vezi aici.

# Jurnalism social

Sursă: Mediacor

Cum comunicăm cu publicul larg, cu presa și cu autoritățile – pe teme sociale? Vom afla pe 20, 27 martie și 3 aprilie, la cursul de Jurnalism Social cu Elena Cioina, manageră media a platformei E-sanatate.md.

Detalii despre înregistrare găsești aici.

# Diorama „Operațiunea Iași-Chișinău. 1944”

Sursă: Fest.md

Operaţia Iaşi-Chişinău este cunoscută ca una dintre cele mai mari şi mai crâncene operaţiuni militare din anii celui de-Al Doilea Război Mondial. În urma luptelor din vara anului 1944 dintre armatele sovietice şi germane, pământul moldav a rămas acoperit de morminte. Aici au îmbrăcat cămaşa morţii mii de ostaşi, fii ai multor popoare, pe care războiul i-a purtat pe meleaguri străine.

Bărbăţia şi eroismul celor căzuţi pe câmpul de luptă, intensitatea şi dramatismul acţiunilor militare de lângă satul Leuşeni, pe Prut, constituie subiectul principal al Dioramei „Operaţia Iaşi-Chişinău. 1944”, inaugurată în august 1990 la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei. Suprafaţa generală a planului natural şi tabloul pictural alcătuiesc aproximativ 800 m2.

Această operă unicat a fost realizată timp de opt ani de către renumiţii pictori Nikolai Prisekin şi Alexei Semionov, de la Studioul militar „M.B. Grekov” din Moscova.
Pe pânza monumentală a dioramei, cu dimensiunile de 11×45 m şi o suprafaţă totală de 500 m2, au fost redate nu doar evenimente veridice şi participanţi nemijlociţi la luptă, ci şi specificul naturii şi al localităţilor moldoveneşti, coloritul deosebit al peisajelor. De pe dealurile înalte din preajma Leuşenilor se deschide brâul şerpuitor al râului Prut, pământul desfigurat de exploziile proiectilelor, casele în flăcări, drumurile pline de tehnică militară distrusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente