Două persoane au murit și cinci au fost rănite în urma atacului din Kramatorsk. Cele mai importante evenimente din a 388-a zi de război

ucraina unian razboi
Foto: unian.net

Astăzi este a 388-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În această dimineață, în toate regiunile Ucrainei a fost anunțată alertă de raid aerian, informează unin.net.

🟣 În timpul zilei de astăzi, armata rusă a lansat cinci rachete și 12 lovituri aeriene asupra teritoriului Ucrainei. Patru lovituri cu rachete au avut loc asupra infrastructurii civile a orașului Zaporijjea, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

🟣 Armata rusă a bombardat orașul Kramatorsk, iar în urma atacului, două persoane au fost ucise și altele cinci au fost rănite. Despre acest lucru a anunțat șeful Administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko.

🟣 În această dimineață, o serie de explozii s-au auzit la Sevastopol, în intervale regulate de timp. Acest lucru a fost raportat de canalul Telegram „PE Sevastopol”, cu referire la cuvintele martorilor oculari, informează unian.net.

🟣 Noaptea trecută, două drone au fost lansate de armata rusă spre Novomoskovsk. Ca urmare a loviturilor cu drone, la o întreprindere a izbucnit un incendiu. Patru case din apropiere au fost complet distruse, iar altele șase au fost avariate, a declarat șeful Administrației militare regionale Dnipropetrovsk.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente