Vinurile Moldovei vor fi expuse la cea mai importantă expoziție internațională de vinuri din lume, ProWein

vin diez
Foto: #diez

Brandul național vinicol „Vinul Moldovei” va fi reprezentat de 41 de crame la cea mai importantă expoziție internațională de vinuri din lume, ProWein. Expoziția se desfășoară în perioada 19-21 martie în Düsseldorf, Germania și întrunește vinurile producătorilor și regiunilor vitivinicole. Evenimentul este organizat cu scopul de a relata despre noutățile și tendințele de dezvoltare ale vinului și pentru a expune produsele vitivinicole.

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Oficiul Național al Viei și Vinului, în acest an, în premieră, industria vitivinicolă a Republicii Moldova va avea cel mai mare stand de țară din ultimii ani, de circa 200 de metri pătrați și un număr record de vinificatori. Această realizare are drept scop celebrarea celor „10 ani de revoluție a Vinului Moldovei” prin lansarea campaniei internaționale #10yearsofwinerevolution.

Standul Republicii Moldova va purta simbolul național „Wine of Moldova”. La expoziție va exista și o platformă pentru întrevederi de afaceri, prezentări ale progreselor remarcabile ale industriei, dar și degustări și inițieri de parteneriate.

În cadrul Forumului oficial ProWein, organizat pe 20 martie, se va desfășura o masă rotundă dedicată Vinului Moldovei, moderată de cunoscutul critic de vinuri Robert Joseph din Marea Britanie. În cadrul acestui eveniment vor participa somelieri, jurnaliști, importatori și parteneri ai industriei vitivinicole.

Vinificatorii moldoveni vor fi susținuți la eveniment de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Vinului, Sergiu Gherciu, ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Aureliu Ciocoi, precum și reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente