Începând cu 1 aprilie 2023 va fi majorat cu 250 de lei cuantumul alocațiilor pentru mai multe categorii de populație

bani
Foto: diez.md

Parlamentul a votat în a doua lectură un proiect de lege, datorită căruia începând cu 1 aprilie 2023, va fi majorat cuantumul alocațiilor pentru mai multe categorii de populație.

#1. Persoanelor cu dizabilități de pe urma celui de Al Doilea Război Mondial cu dizabilităţi severe, cu dizabilități accentuate, cu dizabilități medii, cu 250 de lei.

#2. Persoanelor cu dizabilităţi de pe urma acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova și persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl cu dizabilităţi severe, cu dizabilităţi accentuate, cu dizabilităţi medii, cu 250 de lei.

#3. Soţilor supravieţuitori ai participanţilor la cel de Al Doilea Război Mondial sau la acţiuni de luptă în timp de pace, căzuţi la datorie, sau ai participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl decedaţi, sau ai persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului decedate cu 250 de lei.

#4. Copiilor persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului decedate, copiilor participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl, decedaţi, până la atingerea vârstei de 18 ani sau după această vârstă, dacă îşi continuă studiile în instituţiile de învăţămînt la cursurile de zi până la terminarea studiilor, însă cel mult până la atingerea vârstei de 23 de ani cu 250 de lei.

#5. Unuia dintre părinţii participanţilor  la acţiunile de luptă în timp de pace sau la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova căzuţi la datorie sau decedaţi în timpul îndeplinirii obligaţiilor serviciului militar în termen în rândurile Armatei Sovietice sau ale Armatei Naţionale sau ai participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E. Cernobîl, decedaţi, cu 250 de lei.

#6. Persoanelor decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al doilea război mondial cu 250 de lei.

#7. Participanților la acţiunile de luptă din Afghanistan, precum şi la acțiunile de luptă de pe teritoriile altor state cu 250 de lei.

#8. Participanților la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a independenţei Republicii Moldova cu 250 de lei.

Taguri: #Parlament2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente