Un nou deputat a părăsit fracțiunea parlamentară BCS. Acesta se va alătura Mișcării pentru Popor

936b45ca-0369-4646-8850-83bea03c9baa
Foto:tribuna.md

Deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat în data de 15 martie că părăsește fracțiunea parlamentară a Blocului Socialiștilor și Comuniștilor. Deputatul urmează a se alătura „Mișcării pentru Popor”.

Odată cu anunțul privind părăsire Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Nesterovschi a anunțat că părăsește și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

„Am luat decizia de a mă retrage din rândurile PSRM și din fracțiunea parlamentară. Voi fi deputat independent în Parlament, dar, în același timp, de astăzi mă alătur Mișcării pentru Popor, fac parte din aceasta și mă alătur cererii acesteia ca Guvernul să plătească facturile pentru energie electrică, căldură și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor Republicii Moldova și voi participa activ și la mitingurile acestei mișcări”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că „Mișcarea pentru Popor” organizează săptămânal proteste în capitala Republicii Moldova. În fruntea acestei mișcări stă deputata partidului „ȘOR” Marina Tauber. Liderul partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a recunoscut că finanțează persoanele care vin la protestele organizate de „Mișcarea pentru Popor”. Printre susținătorii mișcării date se numără și fugarul Gheorghe Cavcaliuc.


Amintim că în data de 15 decembrie 2022, Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Gaik Vartanean a ieșit din fracțiune. El a declarat că va activa în Parlament ca deputat independent. Totodată, PSRM anunță că el se va alătura formațiunii politice condusă de Ion Ceban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente