Platforma „DA” și-a anunțat participarea la alegerile locale pentru fotoliul la Primăria Chișinău

platforma DA
Foto:captură ecran/privesc.eu

Partidul Platforma „DA” a anunțat că va participa la alegerile locale pentru fotoliul Primăriei municipiului Chișinău. De asemenea, au fost anunțați și noii membri în conducerea partidului. Dinu Plîngău, președintele partidului Platforma „DA”, a menționat că acum sunt în căutarea unui candidat la funcția de primar general al Capitalei.

În cadrul conferinței de presă, Dinu Plîngău a anunțat crearea organizației teritoriale Chișinău, președintele căreia va fi Chiril Moțpan, vicepreședinte al Platformei DA. De asemenea, s-a anunțat și despre alegerea președinților organizațiilor teritoriale Chișinău. Totodată, secretar general al organizației municipale a fost ales Igor Rotaru.

„S-a luat decizia privind participarea Platformei DA la alegerile locale sub brandul politic propriu. Totodată, pentru alegerile din municipiul Chișinău, vor fi depuse toate eforturile pentru o alianță mai largă a forțelor pro-democratice și pro-europene. În acest sens, deja a fost inițiat un proces de consultare cu alte partide extraparlamentare în vederea unei construcții electorale mai largi în jurul Platformei DA, atât pentru Consiliul Municipal Chișinău, cât și pentru identificarea unui candidat la funcția de primar general al Capitalei”, a menționat Dinu Plîngău, președintele partidului Platforma „DA”.

Următoarele alegeri locale în Republica Moldova ar urma să aibă loc în anul 2023, pe 29 octombrie sau pe 5 noiembrie.

Taguri: #Locale 2023
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente