Soldații ruși construiesc orașe subterane în orașul Melitopol. Cele mai importante evenimente din a 360-a zi de război

1675101706-7084
Foto:Facebook/GeneralStaff.ua

Astăzi este a 360-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Soldații ruși au bombardat orașul Nikopol. Potrivit șefului Consiliului Regional Dnipro, Mâkola Lukașuk, în urma atacului, 10 clădiri au fost avariate.

🟣 Parașutiștii ucraineni au lichidat tancul rusesc T-90 „Prorâv”, pe care armata rusă l-a numit „apogeul gândirii construcției de tancuri”. Potrivit canalului de Telegram al Forțelor Armate din Ucraina, tancul a fost distrus de luptătorii celei de-a 79-a brigăzi de asalt aeropurtate.

🟣 Invadatorii ruși construiesc orașe subterane în regiunea Melitopol. „Se construiesc structuri defensive uriașe. Au construit deja mai multe linii de apărare de la Vasâlivka și Berdeansk la Melitopol. Chiar și de la Herson au început să construiască orașe subterane întregi”, a declarat primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, în cadrul unei emisiuni difuzate de agenția de știri UNIAN.

🟣 Trupele ruse au lansat rachete de croazieră pe o traiectorie deasupra centralei nucleare situate în partea de sud a Ucrainei. Obiectele aeriene s-au deplasat de-a lungul canalului Bugului de Sud în direcția Pervomaisk, regiunea Nicolaev, și au zburat în apropierea unei instalații nucleare, se arată într-un mesaj transmis pe Telegram de compania Energoatom.

🟣 Astăzi, 18 februarie, invadatorii ruși au tras de 65 de ori asupra regiunii Herson. În urma atacului, o persoană a murit și trei au fost rănite. Oponenții au intrat în clădirea unei instituții de învățământ superior, informează unian.net.

🟣 În dimineața zilei de sâmbătă, 18 februarie, a fost anunțată o alertă aeriană în regiunile de vest, centru și sud ale Ucrainei. La scurt timp după anunțarea alarmei, șeful Administrației militare regionale Nicolaev, Vitali Kim, a anunțat despre lansarea a două ținte suspecte din Marea Neagră.

🟣 Armata rusă a atacat regiunea Harkiv. În urma bombardamentelor, un bărbat a murit. „În ultima zi, inamicul a tras în cel puțin 15 așezări din raioanele Harkiv, Kupeansk și Ciuhuiv. A fost efectuat un atac aerian în orașul Vovceansk”, a declarat șeful Administrației militare regionale Harkiv, Oleh Sânehubov.

🟣 Lângă orașul Bahmut, soldații Forțelor Operațiilor Speciale au colaborat împotriva unui grup de invadatori ruși care încercau să se situeze pe primele linii ale apărării lor pentru a asalta armata ucraineană. Potrivit serviciului de presă al Forțelor Operațiilor Speciale ale Ucrainei, această încercare a invadatorilor a fost zadarnică.

🟣 Forțele de apărare aeriană din Ucraina au doborât șase drone rusești. De asemenea, armata ucraineană a atacat zonele de concentrare a soldaților ruși și pozițiile sistemelor de apărare aeriană inamice. Informația a fost confirmată într-un raport al Statului Major al Forțelor armate ale Ucrainei.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente